Home / Editorial / Ţara îţi cere să pleci şi tu taci şi te ascunzi!

Ţara îţi cere să pleci şi tu taci şi te ascunzi!

Distribuie

9-1_54.jpgAsistăm în aceste zile la proteste şi mişcări de stradă semnificative, ca o reacţie firească a unei societăţi nemulţumite, pentru că puterea din România: preşedinte, Guvern, majoritate parlamentară PDL-UDMR, instituţii de stat, sunt stăpânite de voinţa unui singur om, care se manifestă dictatorial în această ţară, fapt ce i-a adus pe oameni la disperare. Evenimentele din ultimele zile au arătat disoluţia autorităţilor şi incapacitatea lor de a-şi face datoria faţă de cetăţenii acestei ţări, a căror interese le reprezintă, iar tăcerea acestora în aceste zile în faţa a mii de protestatari este nefirească. “ Ţara arde şi tu te ascunzi”. E absolut imoral ca ţara să-ţi ceară să pleci şi tu să taci!
Sunt solidară cu cetăţenii care protestează paşnic, pentru a-şi apăra drepturile, pentru apărarea democraţiei, pentru viitorul copiiilor noştri. E foarte clar că soluţia politică imediată este aceea de a se declanşa imediat alegeri anticipate. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile trebuie să fie începutul sfârşitului acestui regim şi revenirea României la normalitate.
Guvernele se schimbă atunci când işi epuizează rezerva de încredere. Acest Guvern condus de Traian Băsescu şi mimat de Boc, datorită forţei dictatoriale, dublat de incompetenţa şi slăbiciune a violat democraţia în România. Aceştia azi, nu dau dovadă de bărbăţie şi demnitate ca atunci când poporul nu-i mai vrea să-şi dea demisia. Oamenii din stradă azi cer: “dreptate şi demnitate”. De ce credeţi? Nu cer salarii şi pensii! Este un mare semn de întrebare, la care ar trebui sa meditam cu totii. Este sfârşitul erei politice a lui Băsescu-PDL-UDMR.
M-am alăturat şi eu zilele acestea la protestul paşnic din Târgu-Mureş, în calitate de cetăţean. Şi cred că toţi cei care au participat şi cei care ne-au susţinut de acasă au dovedit conştiinţa apartenenţei la cetate, la Agora, am dovedit capacitatea participativă de care are nevoie orice societate pentru a-şi impune punctul de vedere. Nu avem voie să amanetăm viitorul copiiilor nostri! Pentru ei avem obligaţia să nu renunţăm! Avem dreptul la libertate! Avem dreptul la ţara noastră, furată de PDL şi UDMR!
Ionela CIOTLĂUŞ,
Preşedintele PNL Târgu-Mureş


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.