Radu Pantea, fost pizzer în Mureş, DJ de succes în Dublin Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

Radu Pantea, fost pizzer în Mureş, DJ de succes în Dublin

8-1_41.jpgNăscut la Târgu-Mureş în urmă cu 25 de ani, Radu Pantea a studiat muzică canto plus pian auxilar la Liceul de Artă, fiind în prezent cotat printre cei mai valoroşi DJ-i care mixează în cluburile din Irlanda. “Am absolvit Şcoala Generală numărul 3 din cartierul Tudor Vladimirescu Târgu-Mureş. Profesorii de acolo au convins-o pe mama să mă dea mai departe la Liceul de Artă pentru că aveam abilităţi vocale. Am mers la examen şi am cântat melodia “Radu, mami Radule”, îşi aminteşte DJ-ul.

Primul job, pizzer la Real Hipermarket

După Bacalaureat, în 2006, Radu s-a angajat ca pizzer într-un complex comercial din Târgu-Mureş, job pe care l-a abandonat peste opt luni, pentru a se alătura părinţilor, aflaţi în Irlanda, dar şi să facă ceea ce îşi dorea de mult timp: să mixeze muzică în cluburi. “Primul meu loc de muncă a fost la Real Hipermarket, ca lucrător comercial, dar mai mult eram cu pizza, deci mai bine zis am fost pizzer pentru opt luni după care am venit în Dublin”, rememorează tânărul. “Părinţii mei erau aici din anul 2000, ei ne-au adus pe mine şi fratele meu în Dublin în ideea de a fi împreună familia. Fratele meu şi cu mine stăteam în România cu bunicii şi după şapte ani părinţii au decis să ne aducă în Irlanda, undem suntem din 22 august 2007”, adaugă Radu.

Iniţiat la Dublin în tainele DJ-ilor

Ajuns la Dublin, târgumureşeanul a făcut un curs pentru a deveni DJ, fiind îndrumat de doi localnici, ajunşi în prezent în elita producătorilor muzicali din Irlanda. “Am venit în Irlanda unde am început muzica electronică făcând un curs de DJ. Aşa m-am îndrăgostit eu de meseria asta, habar nu aveam înainte ce înseamnă asta. Am făcut cursul cu doi DJ-i irlandezi, Timmy and Tommy, acum mari producători aici şi ei mi-au arătat să zic aşa calea spre muzica electronică, ei mi-au deschis porţile, aşa am ajuns să mixez aici”, spune Radu.

Mixuri în cel mai cunoscut club irlandez

Acesta s-a lansat mixând Progressive House, schimbând apoi stilul cu Tech House. Succesul nu s-a lăsat prea mult aşteptat, Radu fiind invitat în scurt timp să mixeze în cel mai cunoscut club irlandez. “Genul muzical cu care am început a fost Progressive House, gen muzical cu care cred eu că mulţi DJ-i încep. Timp de trei ani am mixat asta până într-o zi când am zis că e timpul să schimb ceva şi am început să mixez Tech House, gen muzical pe care îl mixez şi acum. După primul mix Tech House am fost chemat să mixez într-un club numit “The Good Bits” la evenimentul “Daddy or Chips” şi apoi în cel mai mare şi cunoscut club de underground din Dublin care se numeşte “Tripod”, pentru un eveniment numit “515”, explică tânărul.
Întrebat ce simte atunci când mixează, DJ-ul afirmă că nimic nu se compară cu bucuria clienţilor din cluburi, care în semn de apreciere se fotografează cu cel care le asigură muzică de calitate. “Satisfacţia mea ca DJ este atunci când văd lumea cum dansează pe ce mixez, când vine lumea să facă poze cu tine şi să îţi mulţumească pentru că îi faci să se simtă bine şi atunci când vin promoteri şi alţi DJ-i mai mari decât mine interesaţi să colaborăm. Dealtfel, am și fost invitat de mai multe ori la radio, să mixez live”, spune Radu.

Ochii care nu se văd se uită…

Referindu-se la meleagurile natale, târgumureşeanul recunoaşte că îi e dor de prietenii de acasă, chiar dacă atunci când revine la Târgu-Mureş se simte de multe ori străin. “Îmi este dor uneori de Târgu-Mureş, am încercat la încept să ţin legătura constantă cu prietenii dar mulţi dintre ei fiind ocupaţi nu aveau de multe ori timp de mine şi de poveştile mele fapt pentru care ne-am distanţat. Ştiţi vorba aceea, “ochii care nu se văd se uită” este foarte adevărată pentru că acum am puţini prieteni cu care mai ţin legătura şi sincer să fiu când vin în concedii mă simt de multe ori ca un străin la mine acasă. Ţi-e dor de casă, dar după un timp te obişnuieşti şi te adaptezi stilului de viaţă unde trăieşti”, explică Radu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE