Home / Editorial / Guvernanţi, vă aşteptăm în Mureş!

Guvernanţi, vă aşteptăm în Mureş!

Distribuie

alex_poza_noua_edf222.jpgInteresantă demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, pus la zid de Emil Boc pentru că ar fi jignit pe blogul personal cetăţenii care protestează în stradă. Oare câţi din oamenii care în ultima săptămână cer în fiecare seară demisia lui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc au citit respectiva postare pentru a se simţi ofensaţi? Probabil foarte puţini, însă Puterea a făcut un sacrificiu în speranţa că prin acest gest apele se vor mai linişti. Ciudat, cu trei zile înainte, aflat la Sighişoara, Baconschi a dat o declaraţie aş zice de bun simţ la adresa protestatarilor, spunând că soluţia problemelor nu se află în stradă. Sigur, el trebuia demis cu alte ocazii, când a comis gafe diplomatice pe bune, nu acum, din cauza unei postări pe internet. Sigur, ar trebui demişi şi cei care jignesc poporul nu pe blog, ci prin fapte…
Episodul e oarecum asemănător cu cel în care ministrul Administraţiei şi Internelor a venit anul trecut în septembrie în vizită la Târgu-Mureş şi şi-a dat apoi demisia de onoare, ca urmare a protestului poliţiştilor din faţa Administraţiei Prezidenţiale. Se spune că gestul a fost făcut ca urmare a presiunilor exercitate de preşedintele Băsescu, care l-a făcut responsabil pentru comportamentul miilor de poliţişti care au protestat în faţa Palatului Cotroceni. Astfel, Blaga a fost înlocuit cu Traian Igaş, care a “branconat” gramatica limbii române în nenumărate rânduri, făcând opinia publică să se întrebe ce caută un asemenea ministru în Guvern.
Având în vedere mazilirea celor doi miniştri după ce au efectuat vizite de lucru în Mureş, plus declaraţia făcută nu demult de preşedintele PDL Mureş care anunţa o posibilă şedinţă a Executivului în “oraşul trandafirilor”, ce-ar mai fi de spus? Poate doar atât: guvernanţi, vă aşteptăm în vizită de lucru la Mureş!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.