Home / Politic / Impozitul umflat cu taxa de curăţenie

Impozitul umflat cu taxa de curăţenie

Distribuie

3_1_33.jpgÎncepând din acest an târgumureşenii sunt obligaţi să plătească pe lângă impozit, taxa de habitat şi cea de salubritate şi o taxă pentru curăţenia primăvară toamnă.
Reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Mureş spun că această taxă a fost imputată oamenilor pentru ca aceştia să respecte programul municipalităţii privind ridicarea deşeurilor rezultate în urma curăţeniei generale de primăvară şi toamnă. În cadrul campaniei de curăţenie se transportă deşeurile rezultate în urma curăţeniei efectuate de către cetăţenii municipiului în gospodăriile individuale şi la asociaţii de proprietari. Deşeurile rezultate trebuie depuse la marginea trotuarelor cu o zi înainte de programul comunicat de primărie. Doar că târgumureşenii nu respectă întru totul programul afişat atât la asociaţie, blocuri cât şi în presa locală, şi depun deşeurile unde şi când doresc ei. Iar transportul suplimentar presupune noi costuri. „A fost impusă pentru că populaţia nu respectă perioadele de curăţenie şi suntem nevoiţi ca pe parcursul anului să tot transportăm deşeurile lăsate de alţii. Sunt nişte costuri suplimentare faţă de cele alocate pentru ridicarea deşeurilor menajere. Noi facem curăţenie pe o stradă şi după altă zi iarăşi este mizerie şi vine din nou maşina să ridice. Şi asta înseamnă costuri suplimentare”, a declarat Florin Moldovan, director adjunct al Serviciului de Administraţie al Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş.
Taxa de curăţenie, 16 lei
Suma imputată târgumureşenilor pe an este de 16 lei, raportată la cheltuiele înregistrate într-un an de zile, în plus faţă de perioada de curăţenie de primăvară-toamnă. „Taxa are două perioade scadente: 31 martie şi 30 septembrie, câte 8 lei la fiecare dată scadentă. Fiind o taxă specială nu intră sub incidenţa bonificaţiei de 10% care se referă numai la impozit pe teren, clădiri”, a precizat Ercsei Francisc, şeful Serviciului Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Târgu-Mureş.
Noua taxă este impusă în urma adoptării anul trecut a unei hotărâri de Consiliu Local. „Va rămâne definitiv şi sperăm ca toată lumea să conştientizeze că trebuie să respecte programul”, a mai spus Florin Moldovan. 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pe cine susține UDMR la alegerile pentru Primăria Târgu Mureș

Distribuie Adunarea Generală a UDMR Târgu Mureș a decis joi, 21 martie, ca organizația municipală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.