Istvan Haller susţinut de ONG-uri pentru CNCD Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

Istvan Haller susţinut de ONG-uri pentru CNCD

6_c28547.jpgMureşeanul Istvan Haller, membru al Consiliului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se bucură de sprijin din partea organizaţiilor non-guvernamentale pentru o nouă candidatură în postul pe care îl deţine, în cadrul alegerilor ce vor fi organizate în acest an.
Candidatura lui Istvan Haller este susţinută de către Asociaţia ACCEPT, Euroregional Center for Public Initiatives, Romani Criss, Alianţa Civică a Romilor din România, Agenţia de Monitorizare a Presei, Liga Pro Europa, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. „ Organizaţiile non-guvernamentale care m-au sprijinit acum cinci ani doresc să candidez pentru un nou mandat. În situaţia în care ONG-urile cu care am colaborat de-a lungul anilor au încredere în mine în continuare atunci eu nu pot să refuz”, a declarat Istvan Haller.
Mandatul acestuia îi expiră la sfârşitul lunii aprilie, însă nu se ştie exact când vor avea loc noi alegeri. Noul mandat va fi tot pe cinci ani.
Birouri teritoriale pentru ofurile românilor
Atât în actualul mandat cât şi în noul mandat, dacă va fi ales, Istvan Haller vizează înfiinţarea birourilor teritoriale ale CNCD, tocmai pentru ca românii din diferite colţuri ale ţării să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze până la Bucureşti pentru diverse situaţii. „Cel mai important obiectiv al meu este crearea birourilor teritoriale, pentru că eu nu consider că este suficient ca toate plângerile să vină la Bucureşti. Este mare nevoie de birouri teritoriale, am reuşit să creăm două, dar locurile au fost blocate.  Avem în viitorul apropiat aceste ţeluri şi avem o strategie care prevede să fie birou teritorial la nivelul reşedinţelor de judeţ unde este şi Curtea de Apel”, a mai spus Haller.
Printre cele mai stringente probleme ale românilor, puse pe tapet la CNCD se numără concedierile persoanelor discriminate. „Am avut persoane care şi-au pierdut locurile de muncă în mod discriminatoriu, femei care au fost date afară, persoane vârstnice, femei gravide pentru că angajatorul a zic că nu vrea să le plătească.
În multe cauze am obţinut câştig de cauză. De exemplu când o femeie gravida a fost dată afară am aplicat amenda maximă”, a conchis Haller.
Istvan Haller este membru în Colegiul Director al CNCD începând cu anul 2007. Este un activist recunoscut în domeniul apărării şi promovării drepturilor omului, cu experienţa juridică ratificată de rezultate în prevenirea şi combaterea discriminării. Până în anul Istvan Haller a fost membru în consiliile de conducere ale unor importante instituţii ale societăţii civile din România, precum  FDSC-Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Liga Pro Europa, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din Romania–Comitetul Helsinki, Romani CRISS. A colaborat în calitate de expert cu Consiliul Europei  în cadrul programului Non-Discrimination Review, European Roma Rights Center, Human Dynamics şi Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE