Naţionalul pune umărul la proiectul Conferinţelor Cetăţii Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Naţionalul pune umărul la proiectul Conferinţelor Cetăţii

4-1_70.jpgProiectul Conferinţelor Cetăţii, demarat de Teatru 74, în colaborare cu  Primăria Târgu Mureş şi Compania REEA, a trăit duminică, 29 ianuarie, un nou moment special, prin prezenţa coregrafului Gigi Căciuleanu. Momentul a  coincis cu implicarea încă unui partener în cadrul proiectului, şi anume Teatrul Naţional, care  a şi găzduit  la Sala Mică, întâlnirea cu celebrul coregraf. Născute din dorinţa de o mai mare implicare a comunităţii în problemele societăţii actuale, Conferinţele Cetăţii a reunit de-a lungul timpului personalităţi marcante ale vieţii culturale, sociale din România.
“Dorim în continuare să aducem în comunitatea nostră oameni care înseamnă ceva. Oameni plecaţi din România care construiesc în afară şi de ce să nu-i aducem să construiască aici, împreună cu noi. Oameni pe care să-i aducem în atenţia publicului, ca tipuri de modele, de atitudine, pentru că eu cred că este nevoie. Probabil că în scurt timp îl vom reformata, în sensul că,  conferinţele vor trebui să aibă loc şi la Facultatea de Teatru, la Teatru 74 după ce se vor termina lucrările de reabuilitare a Cetăţii Târgu Mureş,” a precizat Nicu Mihoc
Nevoia de modele
Proiectul, relansat cu succes de prezenţa lui Gigi Căciuleanu vine în sprijinul nevoii de modele a tinerilor, lucru reafirmat şi de unul din suţinătorii proiectului “Conferinţelor Cetăţii”, Dan Maşca, manager REEA. “Cred că o interacţiune cu un astfel de om cum e Gigi Căciuleanu îi ajută pe cei care au nevoie de anumite modele. Gigi Căciuleanu intră în categoria de modele, de om care a ieşit afară, construieşte afară şi se întoarce în ţară, şi construieşte ceva frumos şi acasă împreună cu alţi oameni,” a precizat Dan Maşca.
Parteneriat de durată
Ultimul, dar nu cel de pe urmă, Teatrul Naţional salută accederea în acest trio al celor care pun bazele dezbaterilor cu personalităţile prezentului alături de Teatru 74 şi REEA şi speră la o colaborare de durată în cadrul proiectului. “Conferinţele Cetăţii, un proiect început de Teatru 74 şi REEA, îşi va găsi un partener de durată în Teatru Naţional,” a precizat Alina Nelega, consilier artistic, Teatrul Naţional din Târgu Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE