Alo, domnilor primari, suntem în 2012! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 79 Vizualizări

Alo, domnilor primari, suntem în 2012!

alex_poza_noua_16e661.jpgDiscutam ieri despre transparenţă cu un coleg de breaslă amic. Nu, nu transparenţă în ceea ce priveşte vestimentaţia cuiva, cum ar fi tentaţi unii să creadă. Subiectul era mult mai serios şi anume transparenţa în actul administrativ. Adică promptitudinea cu care primăriile din judeţ îşi actualizează site-urile, în special la categoria „Hotărâri de Consiliu Local.” Poate pare un moft, dar categoria respectivă este una din cele mai importante de pe site-ul unei primării, deoarece astfel cetăţenii pot afla care sunt cele mai proaspete decizii care s-au luat la nivelul comunităţii în care trăiesc şi îşi achită impozitele şi taxele. De asemenea, jurnaliştii pot extrage subiecte interesante şi să ofere astfel ştiri din toate colţurile judeţului…
Am intrat apoi pe site-urile primăriilor de oraşe din Mureş. Doar două instituţii au postat hotărâri din 2012, Luduş (6 ianuarie) şi Sărmaşu (3 ianuarie). Celelalte primării de oraşe ne oferă informaţii despre hotărâri din 2011, după cum urmează: Sighişoara (22 decembrie), Târgu-Mureş (22 decembrie), Miercurea Nirajului (21 decembrie), Ungheni (21 decembrie), Iernut (19 decembrie), Reghin (15 decembrie), Sovata (14 decembrie) şi Târnăveni (24 noiembrie). Dacă pe site-urile urbelor enumerate anterior edilii au postat de voie de nevoie câte ceva, surpriză mare pe site-ul primăriei din Sângeorgiu de Pădure, unde internauţii sunt întâmpinaţi cu mesajul „Această opţiune momentan nu este disponibilă!”
În ceea ce priveşte site-urile deţinute de primăriile de comună, în cele mai multe cazuri informaţiile datează din 2011. Treziţi-vă stimaţi primari, suntem deja în 2012!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE