Parcarea de la Spitalul de Urgenţă ar putea fi reabilitată Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Parcarea de la Spitalul de Urgenţă ar putea fi reabilitată

12_153dd7.jpgCalvarul şoferilor de a ocoli cu maşinile  numeroasele gropi din parcarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş ar  putea lua sfârşit.
Consiliul Judeţean Mureş va supune, astăzi, spre dezbatere proiectul pentru aprobarea măsurilor de amenajare, viabilizare şi exploatare a unui spaţiu cu destinaţia parcare, aferent Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. „Din cele şase amplasamente de parcări, aflate în jurul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, parcarea aflată în domeniul public al Judeţului Mureş este situată în partea stângă a drumului de acces la internări de urgenţă, Centrul Regional de Transfuzie Sanguine şi locuinţe A.N.L. Suprafaţa totală a acestuia este de 3228 mp şi este în stare avansată de degradare, fapt care a fost constatat la faţa locului şi a făcut obiectul unor sesizări cetăţeneşti”, se arată în expunerea de motive.
Parcarea prezintă platforme de beton exfoliate cu gropi adânci de 5-10 metri, suprafeţe de asfalt fisurate cu gropi adânci de 5-10 metri, borduri dislocate, lipsă, sparte, stagnarea apelor pluviale, lipsa unui sistem de supraveghere şi acces controlat în parcare. Realizarea lucrărilor se va face în două etape, prima vizând întocmirea întocmirea documentaţiei tehnice şi realizarea lucrărilor de reparaţii curente. „Pentru asigurarea condiţiilor civilizate de parcare, evitarea aglomeraţiei şi a ambuteiajelor la intrarea respectiv ieşirea din incintă, în etapa a doua se propune identificarea şi aprobarea în condiţiile legii a unor măsuri de organizare a viabilităţii şi sustenabilităţii”, se mai arată în expunerea de motive.  Valoarea estimată a lucrărilor în prima etapă se ridică la 150.000 lei, calculată în baza preţurilor medii, rezultate la lucrări similare, la care se adaugă contravaloarea serviciului de proiectare de 6.000 lei.
„Este foarte distrusă parcarea. Nu se prea poate parca pe aici. Având în vedere că este un spital aşa de renumit trebuia să fie şi parcare amenajată. Am fost la Braşov şi acolo este parcare normală.”
Istvan
„Nu este asfaltată, nu se poate circula prin gropi. Dar este ca peste tot. Am mai văzut astfel de parcări.”
Anonim
„Nu este vorba numai că sunt gropi, este vorba şi că nu este loc. Vedeţi că stau în maşină pentru că nu am loc. Aici aşa e întotdeauna. Dacă nu vi de dimineaţă, stai şi aştepţi.”
Mureşan
„E o problemă foarte gravă aici. Poliţia vine şi îţi ridică maşina dacă parchezi pe trotuar. Sunt foarte multe gropi, dar problema este că nu ai unde să parchezi maşina. Vii la bolnav şi trebuie să stai să păzeşti.”
Claudia

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE