Primăria Târgu-Mureş, la fundul sacului cu bani?! Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Primăria Târgu-Mureş, la fundul sacului cu bani?!

2-2_a01feb.jpgPreşedintele PNL Târgu-Mureş, Ionela Ciotlăuş, a răspuns ieri acuzaţiilor aduse de viceprimarul Claudiu Maior care a criticat, recent, într-o emisiune TV, modul în care consilierii locali liberali s-au opus unor proiecte din şedinţa Consiliului Local de joi, 26 ianuarie. „PNL, prin consilierii săi, s-a opus adoptării bugetului local pe anul 2012 şi nu suntem de acord cu acest buget din mai multe considerente: în primul rând pentru faptul că acesta nu a fost construit într-un mod transparent şi nu a fost supus dezbaterii publice aşa cum era normal şi legal”, a declarat Ionela Ciotlăuş. „Solicităm ca acesta să fie supus dezbaterii publice şi fundamentat în primul rând, pentru a avea o imagine reală asupra performanţelor acestui buget şi asupra cheltuirii banului public”, a adăugat preşedintele PNL Târgu-Mureş.
De ce s-au opus liberalii bugetului?
De asemenea, unul din motivele pentru care consilierii liberali s-au opus proiectului de buget este suma de 47 de milioane de lei care potrivit Ionelei Ciotlăuş ar reprezenta restanţe neachitate de Primăria Târgu-Mureş, reportate în 2012. „Restanţele neachitate din anul precedent, în valoare de 47 de milioane de lei ridică mari suspiciuni asupra capacităţii de plată a Primăriei şi asupra faptului că aceste sume au fost angajate şi bineînţeles restanţe neachitate pe fondul de buget aprobat pe anul 2011 şi reportate pur şi simplu pe anul 2012 fără nicio explicaţie. De asemenea, proiectele din fonduri nerambursabile externe şi chiar interne sunt prezentate haotic, fără nicio scadenţare, fără un volum total al proiectului şi alte explicaţii: care sunt cheltuielile eligibile, care sunt cheltuielile neeligibile şi cota de finanţare ca să ne dăm seama dacă reuşim să derulăm acele proiecte”, a afirmat preşedintele PNL Târgu-Mureş.
Sold zero în fondul de rezervă?
Totodată, Ionela Ciotlăuş a tras un semnal de alarmă cu privire la fondul de rezervă al Primăriei Târgu-Mureş, spunând că acesta se află la fundul sacului cu bani. „Astăzi, Primăria Târgu-Mureş, la fondul de rezervă pentru goluri de case, pentru un caz de deficit bugetar are sold zero. Adică nu avem absolut niciun leu în fondul de rezervă. Asta în condiţiile în care Consiliul Judeţean are 7 de milioane de lei fond de rezervă şi bugetele celor două instituţii sunt similare”, a menţionat preşedintele PNL Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE