Spitalele semnează contractul cu CJAS Mureş Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Spitalele semnează contractul cu CJAS Mureş

12-1_53.jpgCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mureş a finalizat procesul de contractare cu spitalele din judeţul Mureş. Bugetul alocat în acest an este însă mai mic, comparativ cu cel alocat pentru 2011.
Conducerea CJAS Mureş a finalizat negocierea Actului adiţional de prelungire pentru anul 2012 a Contractului de furnizare de servicii medicale spitaliceşti cu Spitalul Orăşenesc Sângeorgiu de Pădure, Spitalul Sovata-Niraj, SC Cardiomed SRL, SC Cosamext SRL, Centrul medical Topmed, Nova Vita Hospital, SC Adiamed SRL, SC Uro-Litho San SRL, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Spitalul Municipal Sighişoara, Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” Reghin, Spitalul Municipal „Dr. Gh. Marinescu Târnăveni” şi Spitalul Orăşenesc „Dr. Valer Russu” Luduş. „S-a negociat, s-au stabilit indicatorii care urmează să fie contractaţi urmând ca suma finală să fie pusă în funcţie de indicatori şi atunci vom şti exact sumele pe fiecare spital”, a declarat Manuel Butiulcă, purtătorul de cuvânt al CJAS Mureş.
Acesta a subliniat că bugetul alocat în acest an este mai mic comparativ cu cel din 2011, însă va acoperi cheltuielile unităţilor spitaliceşti până în lunile septembrie, octombrie. „Am terminat cu un buget de 253.500 mii lei la spitale în 2011, iar anul acesta au fost alocaţi 251.140 mii lei. Din această sumă se reţine la nivelul Casei un procent de 6% pentru situaţii de urgenţă şi pentru accidente de muncă. În norme se prevede o sumă minimă garantată care poate fi contractată de noi şi una maximă. Suma alocată anul acesta în buget acoperă 90% din suma minimă garantată. Practic bugetul nostru contractat acuma ajunge undeva până la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie pentru a acoperi serviciile contractate cu spitalele. Din cei 6% care s-au reţinut se va mai acoperi o mică parte în semestrul doi, când se pot deja debloca. Probabil vor veni şi rectificări în cursul anului”, a mai spus Butiulcă.
Numărul de paturi din spitale, modificat
Numărul total de paturi aprobat în unităţile sanitare publice şi private a fost din nou modificat, ordinul fiind publicat în Monitorul Oficial la sfârşitul săptămanii trecute. Ministrul Sănătăţii a modificat Ordinul nr. 1.577/2011 privind aprobarea detalierii pe judeţe a numărului total de paturi, pe anul 2012, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti. Pentru judeţul Mureş numărul aprobat de paturi este de 4144, în scădere faţă de anul trecut când erau aprobate 4201. “Această modificare a nmuărului de paturi nu a afectat procesul nostrum de contractare, pentru că numărul de paturi contractat de spitale este de 3152”, a conchis Butiulcă.
Contractele urmează să fie semnate zilele următoare, însă cu data de 31 ianuarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE