Consilierii lui habar n-am, despre viitorul judeţului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Consilierii lui habar n-am, despre viitorul judeţului

3caaaaaaaaap_02.jpgLa doar o zi de la adoptarea bugetului Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, mai mulţi consilieri judeţeni întrebaţi prin sondaj care este valoarea veniturilor şi cheltuielilor, precum şi deficitul judeţului pe anul 2012, au dat din colt în colţ, nereuşind să ofere vreun răspuns corect, ci doar bâlbe şi scuze.
Magyarosi Erzsebet: “Asta depăşeşte competenţa dumneavoastră”
Primul consilier invitat să ne spună valoarea bugetului judeţului a fost Magyarosi Erzsebet (UDMR), din partea căreia am primit scuza că nu reţine toate cifrele. Care de altfel au fost discutate “de o sută de ori” cu Lokodi Edita Emoke şi pe deasupra sunt şi disponibile pe site. Aşa că, de ce mai insist asupra lor? “Nu, vă rog frumos acum. Bugetul, fiecare l-am primit, nu îl am în faţă, nu reţin toate datele şi cifrele. Nu, nu vă răspund, nu vă supăraţi, asta depăşeşte competenţa dumneavoastră, e pe site, puteţi să verificaţi, aţi avut discuţii cu doamna preşedinte de o sută de ori, şi înainte a fost conferinţă de presă, ce vreţi să verificaţi dacă a rămas în mintea fiecărui consilier, pe de rost, cifrele din buget, asta doriţi?”, a afirmat Magyarosi Erzsebet.
Finalul convorbirii a fost apoteotic, consilierul UDMR oferindu-se să mă înveţe, cu bugetul în faţă, modul în care acesta se citeşte. “Dar nu vă supăraţi, este acolo pe site, fiecare am primit, avem tipărit, în zona noastră şi la cealaltă repartiţie de buget când am repartizat pe consiliile locale, fiecare a anunţat consiliile locale în zona care răspunde şi ieri (marţi – n.r.) a fost bugetul pentru instituţiile noastre, ale Consiliului Judeţean. Deci ştim, cunoaştem, dar acum sper că nu doriţi să vă răspund din cap la fiecare capitol. Iau bugetul în faţă şi vă răspund dacă dumneavoastră nu puteţi”, a încheiat Magyarosi Erzsebet.
Tiberiu Ferenţ: “Vă daţi seama, din cap nu pot să vă spun”
Am trecut mai departe, la Tiberiu Ferenţ (PSD), care a reuşit să-şi amintească doar că bugetul judeţului depăşeşte 300 de milioane de lei. Despre valoarea deficitului, nicio vorbuliţă… “300 de milioane parcă”, a relatat, vizibil încurcat, consilierul. “Spuneţi-mi măcar care e deficitul”, am insistat. “Vă daţi seama, din cap nu pot să vă spun, dar bugetul e de 300 şi ceva de milioane. 328 de milioane sau… exact nu pot să vă spun din cap”, a declarat Tiberiu Ferenţ.
Aurel Mircea Pop: “Alo, alo, alo…”
Am continuat cu Aurel Mircea Pop (PDL), care mi-a ascultat introducerea de 10 secunde, după care a răspuns… tot printr-o întrebare. “Staţi să vă zic o treabă, dumneavoastră faceţi un test acum, sau ce?”… “Da, după cum vă spuneam fac un sondaj printre consilierii judeţeni, să văd dacă ştiu ce au votat ieri (marţi – n.r.)”, am replicat. Decisiv se pare, deoarece – suspect de brusc – interlocutorul a dat impresia că nu mă mai aude. “Alo, alo, alo…”. Apoi clic, convorbire întreruptă.
Aurelia Maşca: “Nu v-a spus nimeni?”
Ultimul consilier invitat să ne spună ce a votat cu o zi înainte a fost Aurelia Maşca (PNL), care a încercat să găsească răspunsul corect. “3 milioane.. nu mai ştiu numai dacă mă uit. Dar de ce mă întrebaţi de buget, nu v-a spus nimeni?”, a răspuns consilierul. “Spuneţi-mi măcar care e valoarea deficitului”, am continuat. “Trei milioane şapte sute şi ceva era dacă ţin bine minte. Staţi puţin să mă gândesc. 60-70 era diferenţa?”, s-a întrebat, retoric, Aurelia Maşca.
Puţin mai târziu, consilierul PNL a revenit – probabil salvată nu de clopoţel.. ci de Google – cu cifrele corecte: valoarea bugetului Consiliului Judeţean pentru anul 2012 aprobată marţi, 31 ianuarie, este de 371,5 milioane de lei la capitolul venituri şi 426 milioane lei la capitolul cheltuieli.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE