Gimnaziul „George Coşbuc” pregătit pentru clasa zero! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Gimnaziul „George Coşbuc” pregătit pentru clasa zero!

11_04c353.jpgPotrivit bunului obicei al părinţilor grijulii, majoritatea acestora s-au grăbit să-şi înscrie copiii la o şcoală cu renume şi dacă se poată chiar în clasa unui anume cadru didactic,  încă din toamnă. Înscrierile neoficiale însă au fost stopate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, până la finalizarea metodologiei de înscrieri în clasele pregătitoare şi clasele întâi. Hotărârile din noua Lege a Educaţiei potrivit căreia copiii vor începe şcoala la împlinirea vârstei de şase ani, vor fi aplicate deja din toamna acestui an. Azi vă propunem să faceţi cunoştinţă cu Gimnaziul „George Coşbuc”, din Târgu Mureş, pregătit pentru primirea noilor generaţii de elevi.
Renumele şcolii aduce elevii
Şcoala ce poartă numele poetului „suflet din sufletul neamului”, este o unitate de învăţământ de cartier. Date fiind rezultatele bune obţinute la învăţătură, la concursurile şcolare şi la admiterea la colegii sau liceu, Gimnaziul „George Coşbuc” este o şcoală căutată nu doar de cei care locuiesc în cartier. Stând de vorbă cu directoarea şcolii, prof. Maria Laslo, am aflat că pe lângă elevii din cartier şi din împrejurimi, au elevi care fac naveta din Livezeni şi Poieniţa. „Am avut la început un elev din Poieniţa, apoi ceilalţi au venit după el”, spune directoarea fără falsă modestie.
Şcoală modernă, europeană
În cămăruţa pe care o împart cele două directoare, prof. Maria Laslo şi adjuncta prof. Gabor Judith, discutăm despre viaţa şcolii.
„Având grădiniţa chiar la noi în clădire, suntem un caz fericit. Putem trece la noile cerinţe fără probleme. Avem spaţiu adecvat, cadre bine pregătite. Centrala termică proprie funcţionează din 2010. Avem un singur schimb de predare, tocmai pentru a da posibilitatea elevilor de a avea timp şi pentru alte activităţi, cum ar fi sportul, concursurile şcolare, ca să petreacă mai puţin timp la calculator şi în faţa televizoarelor”, precizează directoarea Maria Laslo. Gimnaziul dispune de 30 de săli, dintre care 24 sunt săli de şcoală, cabinete şi grupe de grădiniţă. O staţie de radio a şcolii, de care se ocupă o echipă de copii transmite emisiuni în timpul pauzelor. „Avem o colaborare foarte bună cu părinţii, Asociaţia Părinţilor ne ajută foarte mult. Elevii incluşi la programul prelungit servesc masa la Fundaţia Alpha  Transilvană. Avem copii cu rezultate foarte bune la învăţătură şi la concursurile şcolare. Mulţi dintre ei au rezultate bune la Kanguru,” continuă directoarea prezentarea şcolii.
Mens sana…
Având un teren de sport în curtea şcolii, cu panouri pentru baschet, cu porţi de handbal şi fotbal, precum şi o sală de sport încălzită, bine dotată, nu e de mirare că elevii şcolii au rezultate bune şi la sport. La înot, şah, dans sportiv, balet, fotbal…nu le pot înşira numele lor, atâţia sunt! Fiind o şcoală modernă, bine dotată, e firesc să aibă şi o bibliotecă, redusă ca dimensiuni, dar condusă de bibliotecara Miţiga Mirela, e de mare ajutor elevilor. „Avem peste 16000 de volume, 520 de cititori, un cerc literar înfiinţat cu 21 de ani în urmă, se numeşte „Invitaţie la suflet”, un panou „Chemarea Cărţii” pe care popularizăm noile apariţii editoriale”, spune bibliotecara cu entuziasm.
Oferta educaţională
La Gimnaziul George Coşbuc funcţionează patru grupe de grădiniţă, câte două pentru fiecare secţie, cu predare în limba română şi maghiară. Clasa pregătitoare va funcţiona tot în cadrul şcolii. Clasele I-IV pot opta pentru program prelungit şi la servirea mesei la cantina Fundaţiei Alpha Transilvană. Pe lângă materiile cuprinse în Programa Şcolară  elevii pot studia la alegere limbile engleză şi germană, matematică distractivă, artă populară, dansuri populare şi de societate, jocuri sportive, informatică.
Înscrierile se vor face la secretariatul şcolii, în zilele lucrătoare, între orele 7 şi 15. Informaţii la telefon 0365 730 934.
Adresa
Gimnaziul „George Coşbuc”
Târgu Mureş 540519
Str. Moldovei nr. 30
Tel/fax 40- 365 730 934
Contact
e-mail: ggcosbuc@yahoo.co.uk

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE