Managerii de spitale nemulţumiţi de bugetele alocate Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Managerii de spitale nemulţumiţi de bugetele alocate

2_2_54.jpgBugetul alocat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mureş îi nemulţumeşte pe managerii unităţilor spitaliceşti din judeţul Mureş. Aceştia susţin că sumele alocate vor ajunge pe primele nouă luni ale anului, cu  multe greutăţi, dar speră că vor exista şi rectificări bugetare. 
Bugetul alocat în acest an este mai mic comparativ cu cel din 2011.
Dacă anul trecut s-au alocat 253.500 mii lei pentru spitale, anul acesta au fost alocaţi 251.140 mii lei, sumă care va ajunge 
până la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie pentru a acoperi serviciile contractate cu spitalele.Conducerea CJAS Mureş a finalizat negocierea Actului adiţional de prelungire pentru anul 2012 a Contractului de furnizare de servicii medicale spitaliceşti cu şase spitale private şi opt spitale publice. Contractele urmează să fie semnate zilele următoare, însă cu data de 31 ianuarie. Deşi nu li s-au alocat sumele solicitate, managerii unităţilor medicale vor semna actul adiţional.
„Bugetul este aşa cum este”
„Avem promisiunea că pe parcursul anului vor mai fi rectificări. Ni s-au alocat 14 milioane în total pe tot anul, din care ianuarie va fi scăzut. Practic ne ajung pe nouă luni în total, inclusiv ianuarie. Este mai puţin, pentru că noi am solicitat 16 milioane. Acuma o să mergem cu cât este necesar şi o să restrângem sumele pe ultimele luni dacă va fi nevoie. De obicei se fac rectificări de buget.”
Dr. Ioan Szasz, managerul Spitalului Municipal „Dr. Gh. Marinescu” Târnăveni
Am cerut mai mult
“Bugetul ne ajunge pentru nouă zece luni. Deocamdată este mai mic faţă de anul trecut, dar aşa este la fiecare început de an. Bugetul este mai mic şi ulterior se mai alocă fonduri suplimentare. Am cerut în jur de 13 milioane lei şi am primit cam 9 milioane lei.”
Dr. Iuliu Moldovan, managerul Spitalului Municipal “Dr. Eugen Nicoară” Reghin
Suma este suficientă doar până în luna septembrie
“În urma întâlnirii avută cu reprezentanţii Case de Asigurări, am primit suma de 108 milioane lei. Această suma este suficientă doar până în luna septembrie a acestui an. Sperăm ca pe parcursul anului 2012 să se faca o rectificare de buget, astfel încât să putem asigura continuitatea serviciilor medicale. Pentru o bună funcţionare a Spitalului de Urgenţă noi am solicitat suma de 133 milioane lei.”
 Dr. Florin Gomotârceanu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE