Home / Eveniment / Competiţie: afaceri mureşene în atenţia Leilor

Competiţie: afaceri mureşene în atenţia Leilor

Distribuie

3caaaaaap_02.jpgEchipa “Arena leilor” vine la Târgu Mureş în căutare de proiecte care să convingă antreprenori consacraţi că merită să investească în afacerile unor mureşeni.
Împreună cu experţii în educaţie antreprenorială ai School for Startups, “Arena leilor” este într-un turneu prin ţară în căutarea unor proiecte care au potenţial să devină afaceri de succes şi organizează în fiecare oraş întâlniri cu cei care vor să intre în “Arena leilor”. În cadrul fiecărei întâlniri, experţii de la School for Startups vor susţine un Open Class despre modul în care trebuie prezentată o idee de afacere sau o afacere în faţa unui investitor,  iar în a doua parte a zilei se vor desfăşura sesiunile de pitching propriu-zise. Marţi, 7 februarie 2012, echipa de producţie a emisiunii “Arena leilor” şi organizatorii programului School for Startups România vor fi la Târgu Mureş, pentru cel de-al treilea eveniment din cadrul turneului naţional ce vizează selectarea celor mai bune proiecte de afaceri pentru noul sezon al emisiunii. Evenimentul de la Târgu Mureş va avea loc la Hotel Plaza V, Sala Design Ball Room, începând cu ora 10. Pentru a participa trebuie să vă înscrieţi folosind formularul de la adresa www.turneuarenaleilor.ro. În cadrul acestei întâlniri, Péter Barta, mentor în cadrul School for Startups România, va susţine un Open Class despre modul în care trebuie prezentată o idee de afacere sau o afacere în faţa unui investitor şi importanţa proiectării unui business plan, iar apoi Marius Ghenea va discuta cu participanţii despre experienţa pe care o oferă participarea în emisiunea “Arena leilor” şi despre mecanismul de realizare a emisiunii. După prânz, va avea loc casting-ul proiectelor care vor participa în noul sezon al emisiunii “Arena leilor”. Turneul va continua în Constanţa – 10 februarie, Iaşi – 13 februarie, Craiova – 16 februarie, Braşov – 20 februarie şi Sibiu – 21 februarie.
Ce este School for Startups
School for Startups este singura şcoală de antreprenoriat din România, bazată pe o abordare educaţională non-formală, adresată celor care au, sau vor să aibă o idee de afacere, celor care deţin, sau vor să deţină o afacere, ori consideră antreprenoriatul o alternativă de carieră. School for Startups este un program cu o durata de un an, care îi va ajuta pe participanţi în fazele iniţiale şi riscante ale afacerii, când, statistic, e cel mai probabil să eşueze. În decursul acestei perioade, ei vor primi lecţii, sfaturi şi îndrumări din partea mentorilor şi a unui grup de conferenţiari invitaţi, pentru a îndrepta afacerea în direcţia potrivită. Mentorii sunt: Doug Richard, antreprenor de succes, angel investor şi fondatorul School for Startups; Marius Ghenea, unul dintre cei mai de succes antreprenori din România; Peter Barta, Director Executiv al FPP, o organizaţie creată de Comisia Europeană în 1996, având în administrare un portofoliu de investiţii în valoare de peste 30 milioane de Euro. Costul programului este de 1,400 Euro (6,000 lei). Detalii complete găsiţi pe www.schoolforstartups.ro şi www.postprivatizare.ro.
Despre “Arena leilor”
Emisiunea este un Business Reality-Show şi se difuzează în fiecare luni pe TVR 2, de la ora 19.30. Protagoniştii emisiunii sunt oameni de afaceri dispuşi să-şi investească banii şi experienţa în afaceri noi sau în afaceri în dezvoltare şi concurenţi care au o idee de afacere sau o afacere pe care vor să o extindă. Fiecare concurent îşi susţine ideea şi planul de afaceri în faţa leilor, încercând să îi convingă să investească propriii lor bani în respectivul proiect. Dacă negocierea se încheie cu succes, concurentul primeşte suma solicitată, iar investitorul – o cotă procentuală din afacere, devenind astfel partener cu concurentul. O afacere poate fi finanţată de unul sau mai mulţi investitori. Leii participanţi sunt: Marius Ghenea, Dragoş Anastasiu, Mihaela Nicola, Florin Talpeş, Mircea Tudor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.