Cornelia Mera: „Împreună, prin educaţie, asigurăm viitorul” Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 106 Vizualizări

Cornelia Mera: „Împreună, prin educaţie, asigurăm viitorul”

4-1_73.jpgLa început de semestru II am intervievat-o pe directoarea Gimnaziului de Stat „Augustin Maior” din Reghin, prof. Cornelia Mera, despre activităţi şcolare şi extraşcolare pe care le organizează unitatea de învăţământ pe care o conduce.
Reporter: Ce activităţi aveţi planificate pentru acest an şcolar?
Cornelia Mera:
Sloganul şcolii noastre este „Împreună, prin educaţie, asigurăm viitorul”, de aceea avem o mulţime de activităţi în acest semestru. Faza zonală, faza zonală la Olimpiada de Biologie, la Limba şi Literatura Română s-a desfăşurat săptămâna trecută, au participat 180 de concurenţi din zona Reghin şi acum aşteptăm calificarea elevilor la faza judeţeană. În 24 ianuarie elevii clasei a VI-a au pus în scenă o dramatizare a povestirii „Moş Ioan Roată şi Unirea” a fost prezentat un scurt moment poetic şi elevii au cântat în curtea şcolii „Hora Unirii”. La începutul lunii februarie organizăm un festival medalion „Ioan Luca Caragiale”, cu schiţe şi dramatizări din opera dramaturgului şi prozatorului.
Rep.: Următoarele luni vor fi la fel de bogate în evenimente?  
C.M.:
La începutul lunii februarie, este preconizată faza zonală la Olimpiada de Istorie şi Conform noii structuri a anului de învăţământ 2011-2012 aprobată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în săptămâna din 2-6 aprilie, intitulată „Şcoala alfel”, prevăzută înainte de vacanţa de primăvară, vom organiza şi noi o serie de activităţi extracurriculare dedicate atât personalităţilor din istoria şi literatura română cât şi mentorului şcolii noastre, inventatorul Augustin Maior. Prin tradiţie în şcoala noastră se organizează an de an un concurs de fizică la nivel judeţean pe care preconizăm să îl organizăm în perioada 2-6 aprilie, anul acesta ajuns la cea de a XIX-ediţie. Apoi cu ocazia Zilei Europei vom organiza în 9 mai un concurs de cultură generală „Copiii şi Uniunea Europeană” în care antrenăm clase şi de ciclu primar şi gimnazial care  prin tragere la sorţi prezintă: tradiţii specifice ale unor state din Uniunea Europeană şi copiii construiesc machete, steguleţe şi confecţionează păpuşi pe care le îmbracă în port popular.  
  
Rep.: Aveţi protocol de colaborare şi cu alte şcolii?
C.M.:
Da, avem foarte multe protocoale şi cu alte şcoli din afara judeţului în care sunt cuprinse vizitele acestora în Reghin şi vice versa, începând de la Târgovişte, la Turda şi pâna la diferite localităţi din judeţul Arad sau Ploieşti.
Rep.: Câţi elevi şcolarizaţi în acest an şi câte cadre didactice aveţi?
C.M.:
Anul acesta avem 1.216 elevi, motiv pentru care am înaintat Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş un proiect de plan de şcolarizare în care am inclus clasele pregătitoare aşa zisele clase 0, pentru secţia română am solicitat două clase şi la secţia germană şi secţia maghiară câte o clasă pentru anul şcolar 2012-2013. Noi sperăm să ni se aprobe acest plan de şcolarizare pentru că solicitările sunt numeroase. Cred că avem toate atuurile unei şcoli de nota 10. Momentan avem 80 de profesori, 30 de învăţători, două educatoare, doi logopezi şi un psiholog şcolar, care se ocupă de pregătirea elevilor noştri. Elevii învaţă într-un ambient plăcut şi beneficiază de o bază tehnico-materială bună şi putem să ne mândrim cu laboratoare de fizică şi chimie, avem cabinete de geografie, de istorie, de Limba şi Literatura Română, de Limba Franceză sau de Biologie şi o bibliotecă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE