Leagănul educaţiei preşcolare de nota 10 Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Leagănul educaţiei preşcolare de nota 10

4-2_70.jpgIleana Fărcaş a terminat o şcoală de asistente şi a lucrat în tinereţe la secţia de pediatrie a spitalului municipal Reghin, având o experienţă de 35 de ani în educaţia preşcolară, de 22 de ani este asistenta şefă a Creşei nr.1 din municipiul Reghin. ”Lucrez în acelaşi loc de 22 de ani şi îmi place foarte mult meseria pe care o fac, mă simt chiar o răsfăţată a sorţii pentru că pot să lucrez într-un mediu atât de pur şi inocent”, spune asistenta şefă.
În luna septembrie 2011 personalul creşei şi-a reluat activitatea cu 65 de copii, repartizaţi pe patru grupe, a câte 20 de preşcolari. Personalul este format din patru asistente şi 7 infirmiere. Creşa este administrată de Primăria Reghin şi beneficează şi de serviciile unei asistente dietetician, care calculează zilnic caloriile necesare pentru ca toţi copiii înscrişi la creşa să aibă asigurată o alimentaţie raţională, compusă din toate proteinele, glucidele şi lipidele, vitaminele şi mineralele de care are nevoie un copil să se dezvolte armonios. ”Copiii beneficează zilnic de două mese principale, servesc micul dejun înre 8 şi 8.30, apoi la orele 10 primesc o gustare, la ora 12.00 servesc prânzul şi mai au o mică gustare înainte de a pleca acasă”,  declară Ileana Fărcaş. Creşa  este situată în Cartierul „Mihai Viteazul” la numărul 13 şi este deschisă zilnic de luni până vineri de la 5.30 până la 17.30. “Din acest an, după ce ne vom despărţi de copiii care vor merge mai departe la grădiniţă, mai rămân încă un an vreo 30 de copii. Avem deja 60 de preşcolari noi înscrişi şi nu mai putem face înscrieri”, adaugă ea. Şi ne explică: “principala condiţie de înscriere a copiilor este ca părinţii copiilor să aibă un loc de muncă pentru a putea să asigure alocaţia de hrană de 5 lei a meniului zilnic, per copil”. 

Clădirea a fost dată în folosinţă în anul 1976 şi a fost reabilitată total în urmă cu patru ani când s-au primit trei miliarde lei vechi din bugetul Consiliului Local, bani cu care s-a realizat şi punerea în funcţiune a etajului. În acelaşi an 2008 pe lângă reablitarea, sălilor şi a toaletelor clădirea a fost izolată termic şi s-a schimbat tâmplăria din lemn cu tâmplărie termopan şi instituţia a fost dotată şi cu mobilier nou, măsuţe, scaune, dulapuri, faianţă şi parchet. O singură lună din an, în august  creşa se închide temporar o perioadă când se execută lucrările de deratizare şi micile reparaţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE