Share

Home / Editorial / Candidaţii la şefia UPM, „Arena leilor” şi termenele exacte

Candidaţii la şefia UPM, „Arena leilor” şi termenele exacte

alex_poza_noua_41334f.jpgFără să fiu fan declarat, recunosc totuşi că urmăresc – atunci când timpul îmi permite – emisiunea „Arena leilor”, difuzată pe TVR 2. Formatul show-ului e relativ simplu: în faţa unui juriu alcătuit din oameni de afaceri remarcabili, numiţi şi „lei”, se perindă diverşi întreprinzători cu idei de afaceri aflaţi în căutarea unei finanţări. Aceştia îşi prezintă planul de afaceri, în funcţie de care „leii” decid dacă să investească sau nu în business-ul respectiv.
Ca o coincidenţă, producătorii emisiunii vor face mâine un casting şi la Târgu-Mureş. De ce coincidenţă? Pentru că tot mâine, sala A 200 a Universităţii „Petru Maior” (UPM) va găzdui dezbaterea publică pentru prezentarea programelor manageriale ale candidaţilor pentru funcţia de rector. Astfel, prof. univ. dr. Ramona Neag şi prof. dr. Călin Enăchescu vor urma oarecum scenariul emisiunii cu pricina, intrând în gura unor „lei”, probabil reprezentanţi ai mediului academic şi ai mass media, care vor adresa întrebări pe marginea proiectelor de management. Pe care, după ce le-am lecturat şi m-am gândit la rigorile de la „Arena leilor”, mi-am dat seama că ceva… scârţâie.
Sunt realmente curios dacă „leul” Marius Ghenea ar participa la dezbatere ce ar spune despre cele două proiecte de management, în condiţiile în care antreprenorii care vin la emisiune fără un plan de afaceri cu termene precise, n-au nicio şansă să obţină mult visata finanţare. Şi când spun termene exacte mă refer la fraze de genul „până în anul cutare vom obţine un număr de cutare” sau „până în anul cutare vom îmbunătăţi indicatorul X cu Y%.” Or, deşi planurile de management ale distinşilor candidaţi sunt pline de bune intenţii, le lipseşte tocmai esenţialul: termenele exacte…

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Trei liberali măsurați în sondaje. Oare și valoarea?!

Teodora Benedek chiar vrea să candideze?! Cosmin Pop cântărește de ceva vreme. Ervin Molnar speră …

Share
Share