Trei şcoli reabilitate de Primăria Miercurea Nirajului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Trei şcoli reabilitate de Primăria Miercurea Nirajului

Copiii care frecventează şcolile din Sântandrei, Moşuni şi Lăureni, sate ce aparţin de oraşul Miercurea Nirajului, vor putea studia în condiţii adecvate, clădirile unităţilor de învăţământ urmând să beneficieze de reparaţii capitale de reabilitare.
Primăria Miercurea Nirajului a câştigat anul trecut un proiect cu finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional pentru reabilitarea celor trei şcoli. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 7,5 milioane lei, din care 2% cofinanţare din bugetul local al Primăriei Miercurea Nirajului.
Lucrările au demarat în cursul anului trecut şi urmează să fie finalizate până la sfârşitul anului viitor. În prezent s-au început lucrările doar la clădirea şcolii din Sântandrei. ”Au început în luna octombrie, dar acum sunt sistate din cauza timpului nefavorabil. Este vorba de reabilitarea şi modernizarea şcolilor, aducerea lor la standarde europene. S-a început la Sântandrei pentru că este cea mai mare clădire şi în funcţie de cum avansăm acolo ne apucăm şi la celelalte şcoli. Aproape când vom finaliza aici ne vom apuca în paralel la celelalte două”, a declarat Toth Sandor, viceprimarul oraşului Miercurea Nirajului.
Acesta a subliniat că au solicitat o prelungire a contractului, având în vedere că lucrările sunt sistate în perioada sezonului rece. ”Am cerut prelungirea contractului cu 15 luni, ca să nu ne cheltuim banii în trei patru luni şi să ducem finalizarea acestor lucrări până la sfârşitul anului 2013. Iniţial au fost 17 luni, dar cum este rece am oprit lucrările”, a mai spus Toth Sandor.
La şcoala din Sântandrei se ţin cursuri pentru clasele I-VIII, iar la Moşuni şi Lăureni pentru clasele I-IV.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE