Home / Editorial / Agenda protestatarilor pe masa puterii guvernamental-prezidenţiale

Agenda protestatarilor pe masa puterii guvernamental-prezidenţiale

Distribuie

4-2_71.jpgDepunerea mandatului Guvernului Boc este un gest nevertebral, lipsit de onoare şi demnitate având în vedere faptul că această decizie este doar o mutare de autosalvare a Preşedintelui Traian Băsescu şi nu un act unilateral de demisie a premierului, fiind mai degrabă un calcul electoral al PDL, care nu are nimic în comun cu revendicările reale ale societăţii civile.
Demisia Primului ministru este încă o confirmare a derapajelor Guvernului Boc.
Oricât de autistă ar fi fost puterea portocolie, e limpede că nu putea ignora la nesfârşit revendicările protestatarilor, pe agenda cărora figurează alegerile anticipate şi demiterea Preşedintelui Băsescu, ca puncte cheie, pe care PDL şi Traian Băsescu sunt obligaţi să le ia în calcul. Această agendă, cristalizată la –17 grade, a demonstrat că opinia publică românească nu este o masă amorfă ce nu mai poate fi manipulată de propaganda portocalie. Să nu uităm că retragerea proiectului Legii Sănătăţii, reintegrarea lui Raed Arafat, retragerea proiectului taxei auto, demiterea ministrului Baconschi, dar mai ales Decizia Curţii Constituţionale de respingere a propunerii de comasare a alegerilor şi depunerea mandatului Guvernului Boc sunt tot atâtea victorii ale celor care şi-au asumat deschis rolul de cetăţeni ai României.
Toate acestea demonstrează că soluţiile propuse de Guvernul Boc erau fără suport tehnic, fără suport moral şi legal, fiind doar decizii luate în pripă, neexpertizate şi asumate strict politic şi personal, de membrii coaliţiei portocalii.
Din păcate azi, această decizie nu poate rezolva criza socială şi politică a societăţii româneşti. Adevărata forţă a demonstraţiilor se va arăta în ziua votului, prin puterea votului. Criza de substanţă a societăţii româneşti o va rezolva cu adevărat alegerile generale. Cu cât aceste alegeri generale vor fi mai mai apropiate de prezent, cu atât mai bine va fi pentru întreaga societate românească, aflată azi în derivă datorită unui comandant de navă incompetent, care şi-a pierdut credibilitatea şi merge într-o direcţie de autosalvare electorală, de menţinere la putere cu orice preţ, fără să ţină cont de nevoile reale ale oamenilor.
Am încredere în puterea concetăţenilor mei de a schimba şi garanta viitorul copiilor noştri şi, deşi această schimbare nu va fi uşoară, ea rămâne totuşi ca singură alternativă credibilă şi viabilă.

Preşedinte P.N.L. Târgu Mureş
Ionela CIOTLĂUŞ

 

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.