Alcoolul şi drogurile nu fac viaţa mai interesantă! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Alcoolul şi drogurile nu fac viaţa mai interesantă!

10-2_52.jpgConform unei vechi filozofii indiene – Ayurveda – (în traducere, ştiinţa vieţii) suntem, fiecare dintre noi, ceea ce mâncăm, dar suntem şi ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem ia naştere din gândurile noastre şi cu gândurile noastre construim lumea.
Sub aceste gânduri s-a desfăşurat vineri, 27 ianuarie, o întâlnire între elevii Colegiului Silvic Gurghiu şi reprezentanţii Fundaţiei Mater din Târgu-Mureş.
La invitaţia conducerii Colegiului, Marcel Mândru şi Călin Pop, reprezentanţii Fundaţiei Mater au făcut din întâlnire o experienţă de neuitat pentru toţi elevii acestei instituţii de învățământ.
Feedback-ul elevilor în urma destăinuirilor făcute cu maximă sinceritate de către voluntarul fundaţiei, domnul Mureşan, fost consumator de droguri – marijuana – între anii 2003-2005, este următorul: toţi elevii claselor a IX-a, boboci fiind şi veniţi de curând din şcolile generale din satele limitrofe comunei Gurghiu şi din cartierele Reghinului au considerat întâlnirea o adevărată lecţie de viaţă autentică. Ei au înţeles că alcoolul, tutunul şi drogurile în special etnobotanicele, nu le fac viaţa mai interesantă şi adolescenţa mai plină dă experienţe ci îi aruncă în braţele unei suferinţe de care ei iniţial nu-şi pot da seama. Au înțeles că underground-ul social poate fi mai aproape de ei decât credeau dacă uită de experienţa avută şi împărtăşită de către tânărul voluntar al fundaţiei şi nu numai.
Elevii claselor a X-a au privit cu ochii mari şi au trăit cu ochii minţii momentele descrise de tânărul voluntar Mureşan, fobiile, halucinaţiile şi suferinţele trăite şi povestite de acesta din anii în care era consumator de marijuana şi apoi de alcool.
Studiile de filozofie şi teologie precum şi masteratul în Litere, cele trei romane publicate precum şi volumul de poezii, au făcut din tânărul voluntar un om şi mai credibil cu o poveste de luat în seamă de către toţi elevii claselor a XI-a, ale Colegiului Silvic Gurghiu, dar şi pentru cei de clasa a XII-a care se află acum în faţa  Bacalaureatului 2012 şi implicit la o răscruce de drumuri.
Pe buzele tuturor stătea întrebarea şi în ochii lor curiozitatea cum a reușit să să se salveze acest tânăr om din ghearele slăbiciunilor  care l-au cuprins şi l-au devastat atâţia ani? Răspunsul nu a întârziat să apară, evident a venit de la cel în cauză: sprijinul părinţilor săi, a soţiei sale, ochii copilului său şi nu în ultimul rând educaţia primită în copilărie – supraeul său.
Mulţumim Fundaţiei Mater pentru lecţia de viaţă dată tuturor.
Laura FILIP,
Profesor psiholog

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE