Bristol Bus Café, autobuzul în care-ţi vine să te muţi! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Bristol Bus Café, autobuzul în care-ţi vine să te muţi!

12_f6d37a.jpgAmatorii muzicii din epoca „oldies but goldies” au un nou loc unde să îşi petreacă atât zilele, cât şi serile. Unde? Într-un autobuz model londonez, cu etaj!
Loc special pentru clienţi speciali
S-a deschis Bristol Bus Café, situate pe B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 163 Târgu-Mureş, în curtea autogării „Atlasib-Rocada”, un loc nou în care să ne putem aduna laolaltă noi oamenii „altfel”, mai ciudaţi, şi implicit mai puţini, minoritarii care ne chinuim weekend de weekend, şi chiar zi de zi, să găsim o cârciumă cu aer respirabil, şi la propriu şi la figurat, cărora puseurile de masochism reprezentate de intrări scurte şi rare în localuri de fiţe le provoacă mâncărimi grave şi pete pe creier.
Înconjurat de geamuri, scaune tapiţate şi decorat cu felinare, aici poţi petrece după-amiezi liniştite lângă o cafea bună şi muzică în surdină, dar şi seri faine, prelungite până în miez de noapte. Nu sună rău, nu-i aşa? Dar staţi un pic, ăsta e doar blatu’, mai e până la cireaşa de pe tort!
Şi pentru că nu există plăcere mai mare pentru un patron decât să-şi vadă clienţii că se simt bine cu adevărat, complet liberi şi dezinhibaţi, a importat de la perfizii englezi ideea de spaţiu mic şi îngust, respectiv într-un autobuz… fiţi atenţi ce strategie bună…
Chestia asta, aparent incomodă, e de fapt un excelent prilej de socializare, ştiind faptul că nimic nu îmbie oamenii să se apropie mai mult. Tot în această logică dionisiacă, a făcut şi toalete unisex (mă rog, cu cabine separate, teoretic)”.
Muzică de calitate
Ca orice „instituţie de înaltă prestanţă culturală”, are şi un regulament de ordine interioară. Ca să ne înţelegem din prima, crâşma asta nu-i una din alea multe cu care suntem obişnuiţi cu toţii, unde odată ce ai intrat eşti analizat din cap până în picioare şi dacă nu eşti în tendinţe, ţi se aruncă priviri “aprobatoare”.
Din contră, poţi să fii exact aşa cum ai tu chef să fii, să te îmbraci cum vrei, să stai pe scaun cum simţi, să asculţi ce-ţi place şi să cunoşti oameni faini şi fără prejudecăţi.
Dar, de departe, cea mai importantă chestie, pentru că vorbim de oameni foarte vii, este muzica ce răsună în difuzoare, preponderent oldies, rock, pop,blues, folk, şi mai ales înregistrări de concerte live! Playistul de la Bristol Bus Cafe conţine nume precum AC/DC, Pink Floyd, Nirvana, Bob Dylan, Janis Joplin, Phoenix, Iris şi câte şi mai câte bunătăţi.
Idee made in Paris
Ca să mai scăpăm de valul de curiozităţi am schimbat câteva vorbe cu Nagy Pal, unul din patroni:
Reporter: Când şi cum v-a venit o idee aşa inedită?
Nagy Pal:
În 2008 am fost la DisneyLand în Paris şi acolo am văzut ceva asemănător, un autobuz cu etaj parcat lângă o cafenea. Și mi-a venit ideea să fac o combinaţie din cele două.
Rep.: De ce nu aţi ales zona centrală?
N.P.:
Am încercat, dar e foarte complicat din cauza legilor şi mai ales a costurilor. Plus problema toaletei, pe care nu o avem în incinta autobuzului.
Rep.: Cum aveţi de gând să promovaţi localul?
N.P.:
Anul trecut la Peninsula ne-am făcut intrarea pe piaţă, ca reclamă, însă nu era funcţionabil ca local. Sperăm din primăvară când vom amenaja şi o mică terasă să ne lăsăm amprenta în vizorul oamenilor.
Atmosferă de pub englezesc
Deci, dacă eşti rocker sau hippie sau pur şi simplu deosebit de mulţimea trasă la indigo din jurul tău, nu eşti adevărat dacă n-ai intrat prin Bristol Bus Cafe. Tot localul e îmbibat de atmosfera de pub englezesc de studenţi, cu mese apropiate unde lumea stă la poveşti, oameni care se plimbă sau stau hai`hui prin tot autobuzul, alţii se combină. Ce mai, e vis! E o vorbă, pe care o ştiu de la Moţu: „Eşti liber să faci ceea ce vrei, atâta timp cât nu-i deranjezi pe ceilalţi!”
Nu ştiu dacă a reuşit ce şi-a propus, dar din punctul meu de vedere, a făcut un loc unde poţi asculta muzică bună şi în care te poţi simţi uneori mult prea bine. Iar dacă ajungeţi prin zonă şi nu veţi mai găsi locuri libere şi totuşi vreţi să intraţi, nu vă faceţi probleme! Dacă nu sunteţi pretenţioşi, dacă vă este indiferent că staţi pe scaun, în picioare sau pe jos, la Bristol Bus Cafe veţi fi primiţi indiferent de cât de multă lume e deja în sală. Chiar dacă fizic localul nu e foarte spaţios, el devine, ca prin farmec, un loc extrem de încăpător. Și asta pentru că – nu-i aşa? – oamenii buni încap oriunde!
Dacă încă nu aţi fost la Bristol Bus Cafe şi dacă v-am făcut curioşi, puteţi să poposiţi, cândva între orele 10.00 – 23.00 de luni până joi, respectiv duminică sau între 10.00 – 00.00 în zilele de vineri şi sâmbătă. Informaţii şi rezervări la numărul de telefon: 0265- 525.500, 0744-359.170 sau pe Facebook.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE