Home / Social / Valentine’s Day în mantia Evului Mediu la Irish Dublin Pub

Valentine’s Day în mantia Evului Mediu la Irish Dublin Pub

Distribuie

12_b91f19.jpgVreţi un Valentine’s Day mai altfel, fără inimioare seci şi lipsite de vlagă?  Dacă da, atunci Dublin Irish Pub vă vine în ajutor, cu un party specific zilei îndrăgostiţilor, dar nu oricum, ci îmbrăcat într-un  specific medieval, aşa cum îi stă bine unui local unde berea neagră stă la loc de cinste. Astfel, sâmbătă, 11 februarie sunteţi aşteptaţi la un concert medieval cu influenţe celtice susţinut de formaţia Bordo Sarkany (Dragonul Roşu) din Ungaria. Ideea de petrecere de Valentine’s într-un stil medieval aparţine gazdelor de la Irish Dublin Pub, care promit o seară  de neuitat!
 
Menestrelii lui Bordo Sarkany
Bordo Sarkany s-au format ca trupă în anul 2010. Au susţinut deja peste zece concerte în România. Peste tot au fost primiţi cu entuziasm de publicul de toate vârstele fiind răsplătiţi cu ropote de aplauze. O apariţie deosebită au avut-o în cadrul Taberei Medievale organizate în Bistriţa (Heidenfeld), unde au cântat în deschiderea concertului legendarei trupe Haggard în  august 2010. Trupa doreşte să reînvie cultura muzicală din secolele XI-XVII şi să mulţumească onoratul public îndemnat să chiuie, să ţopăie şi să dănţuiască într-o atmosferă veselă. Vor cânta atât muzică laică din sec. XI-XVI cât şi muzică proprie cu nunaţe medievale. Repertoriul cuprinde în mare parte melodii pline de voie bună dar şi câteva cântece sacre, toate prezentate în costume adecvate vremii respective, cântate în limbi de circulaţie mondială. Din repertoriul artiştilor nu vor lipsi cântecele de dragoste. Publicul va fi  invitat să părăsească pentru câteva clipe viaţa cotidiană şi să se transpună în pielea unor personaje legendare precum Tristan şi Isolda, Lancelot şi Guinevere, Romeo şi Julieta, Othello şi Desdemona, Hamlet şi Ophelia, într-o lume cu totul aparte, aceea de odinioară când menestrelii şi trubadurii cântau în piaţete iar multimea “dănţuia” frenetic pe ritmurile inconfundabile…
Astea fiind spuse sunteţi aşteptaţi la o seară a dragostei învăluită în magia Evului Mediu adusă de cei de la Bordo Sarkany, sâmbătă seara în Irish Dublin Pub.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.