Home / Eveniment / Votul a decis : noul rector UPM este Călin Enăchescu!

Votul a decis : noul rector UPM este Călin Enăchescu!

7_cap_01.jpgComponenţa Senatului UPM fiind aleasă, preşedintele votat, joi, 9 februarie, reprezentanţii UPM au fost chemaţi la urne pentru a-şi desemna noul rector. Au avut de ales între Călin Enăchescu, prorectorul didactic al Facultăţii de Ştiinţe şi Litere şi Ramona Neag, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative,  cei doi candidaţi la funcţia supremă în cadrul  Universităţii “Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş.
Cabinele de vot din Sala Senatului UPM (R 21) au fost deschise la ora 9. “În listele electorale figurează 155 de cadre didactice şi 23 de studenţi, în total sunt 178 de votanţi. Ca să fim statutari, trebuie să fie două treimi, mai exact 119 votanţi ca să validăm câştigătorul din primul tur de scrutin.Va fi declarat învingător candidatul care are 50 plus 1  din numărul de votanţi prezenţi la vot” ne-a declarat prof. dr. Ing. Alexandru Morar, din cadrul Facultăţii de Inginerie, preşedintele comisiei electorale.
Votanţi zgârciţi în declaraţii
Votul s-a derulat în linişte. Pe la orele amiezii, unul dintre candidaţi, Călin Enăchescu şi-a  exercitat dreptul la vot, fără însă a da vreo declaraţie. Alţii, precum Corina Teodor, Iulian Boldea, profesori cu state vechi în cadrul universităţii ne-au refuzat amabil ca şi exprime vreo părere despre opţiunea lor. Am întrebat un student. „În ceea ce mă priveşte pe  mine ca student, sper ca acela care va fi ales să-şi facă treaba aşa cum a promis în planul lor managerial şi să încerce să-şi respecte obligaţiile  pe care şi  le-a asumat”, a spus Nistor Tudor, student la drept.
„Viitorul rector ar trebui în primul rând să se adapteze, să ia măsurile optime în condiţiile sociale actuale pe care le impune noua Lege a Educaţiei. Din păcate condiţiile sunt care sunt şi e greu pentru oricare dintre cei doi candidaţi, dar nu imposibil,” a opinat Corina Bozdean, asistent universitar. Orele au trecut şi
după ora 18 comisia a trecut la numărarea voturilor. Cine să fie, Neag sau Enăchescu?!
Înainte de închiderea ediţiei am aflat:
noul rector UPM care va îndeplini această funcţie timp de 4 ani este: Călin Enăchescu!
Rezultatele votului :
 
Călin Enăchescu, 84 de voturi pentru
Ramona Neag, 77 de voturi pentru
Totalul alegătorilor aflaţi pe listă : 178
Prezenţa la vot : 164 de alegători
Voturi nule : 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Băuți, la volan – pericol pentru circulație!

• La data de 1 iunie 2020, în jurul orei 22:30, poliţişti din cadrul Secţiei …