Crina Mathe şi secretele nutriţiei corecte Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Crina Mathe şi secretele nutriţiei corecte

12_1ae910.jpgAbsolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş, specializarea nutriţie-dietetică, Crina Mathe oferă, în cadrul Centrului de Nutriţie „Dr. Wellness” de pe strada Muncii nr. 15 din Târgu-Mureş, consultaţii tuturor celor care doresc să scape de surplusul de kilograme şi să aibă o alimentaţie corectă. Şi nu oricum, ci prin metode sănătoase, personalizate în funcţie de nevoile fiecărui pacient. Începând de săptămâna viitoare, Crina Mathe va răspunde întrebărilor cititorilor cotidianului „Zi de zi” privind secretele nutriţiei corecte, întrebările dumneavoastră fiind aşteptate la adresele de e-mail redactia@zi-de-zi.ro sau mathe.crina@yahoo.com.
Reporter: Când şi mai ales de ce v-aţi îndreptat atenţia către nutriţie şi dietetică?
Crina Mathe:
În urmă cu cinci ani aveam probleme cu greutatea, aveam 80 de kilograme, mă simţeam foarte rău, fără energie. Eram asistentă medicală, lucram pe secţie, la Boli interne. În principiu, marea majoritate a pacienţilor noştri erau diabetici, cu boli cardiovasculare, domenii pe care eram specializată. Problemele lor de sănătate erau mult agravate de surplusul de greutate, iar soluţia ideală pentru ei era să slăbească, iar medicul îi îndruma la doamna asistentă, adică la mine, pentru a le oferi reţete de slăbit, eu având o competenţă şi pe nutriţie şi dietetică.
Rep.: Eraţi un fel de consultant?
C.M.:
Da, bieţii oameni veneau la mine după reţete şi cu întrebarea „Cum să slăbesc?”, dar în sinea mea mă gândeam că nu prea sunt credibilă din moment ce aveam 80 de kilograme, practic eram dovada că teoria nu se potriveşte cu practica. Era o situaţie jenantă pentru mine deoarece oricine m-ar fi putut întreba de ce nu slăbesc dacă e aşa uşor cum spun în reţete. Am început să caut disperată metode diverse de slăbire şi ştiinţifice şi mai populare, dar rezultatele nu erau de lungă durată. La un moment dat, am întâlnit un consultant de nutriţie şi stil de viaţă care mi-a oferit un program nutriţional personalizat şi în trei luni am reuşit să slăbesc cu 12 kilograme şi să mă simt extraordinar de bine. Aveam o stare de energie optimă şi bună dispoziţie întreaga zi.
Rep.: Cum aţi ajuns să studiaţi la UMF?
C.M.:
Încet – încet au apărut tot mai mulţi clienţi, astfel încât am început să fiu tot mai pasionată de nutriţie şi am vrut să ştiu mai mult, şi mai mult despre acest domeniu. În 2008 a pornit prima promoţie de nutriţionişti dieteticieni la UMF, am văzut în ziar şi am decis să mă înscriu. A fost o decizie grea, aveam 12 ani vechime în muncă şi pentru a putea merge la cursuri trebuie să îmi dau demisia din funcţia de asistentă medicală, lucru pe care l-am şi făcut, având susţinerea familiei.
Rep.: Când v-aţi deschis cabinetul şi ce servicii oferiţi?
C.M.:
Centrul de consultanţă nutriţională l-am deschis în anul 2008, pe strada Muncii nr. 15/2. În primul rând, clienţii beneficiază de analize nutriţionale şi corporale gratuite. Evaluarea nutriţională şi corporală constă în analiza obiceiurilor nutriţionale şi a stilului de viaţă a pacientului. Astfel, văd variabilele stilului său de viaţă, felul serviciului, greşelile pe care le face în alimentaţie şi care e starea corpului: indicele de masă corporală, rata metabolică, necesarul de proteine şi în funcţie de aceşti factori şi mai ales în funcţie de ceea ce el îşi doreste  să obţină, putem alege un program personalizat pentru ca el să îşi atingă scopul dorit.
Rep.: Cât de important e ceea ce faceţi?
C.M.:
80% din boli, în special diabet, cancer şi boli cardiovasculare, sunt cauzate de stilul de alimentaţie nesănătos şi marea lor majoritate ar putea fi prevenite dacă din timp s-ar interveni în corectarea stilului de viaţă şi alimentaţie.
Rep.: Sunt costisitoare serviciile dumneavoastră?
C.M.:
În principiu, toată lumea îşi poate permite să intre pe un program nutriţional, iar pacienţii sunt din toate categoriile sociale. Personalizăm programul şi din punct de vedere financiar, acesta având durata de minim 90 de zile în care pacienţii sunt susţinuţi, monitorizaţi şi motivaţi pentru că, aşa cum îmi place să spun, sunt antrenor de stil de viaţă şi asta face diferenţa comparativ cu alte servicii.
Rep.: La ce număr de telefon puteţi fi contactată?
C.M.:
Programările se fac telefonic, la numărul 0746-108.687. Avem program şi înainte de masă şi după-masă, în funcţie de nevoile pacienţilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE