Proiecte de milioane la Sighişoara Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Proiecte de milioane la Sighişoara

2-1_8d5e76.jpgMunicipiul Sighişoara a obţinut, în anul 2011, prin Compartimentul Administrare Fonduri Europene din cadrul Primăriei, finanţări pentru trei proiecte în valoare totală de peste trei milioane de lei.
Patru parcuri noi
Astfel, potrivit raportului de activitate al primarului municipiului Sighişoara pe anul 2011, proiectul „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin înfiinţare parcuri în municipiul Sighişoara, judeţul Mureş” a fost întocmit în cadrul „Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi” şi finanţat de către Administraţia Fondului pentru Mediu. „În cadrul proiectului s-au realizat patru parcuri în municipiul Sighişoara, două în cartierul Târnava, pe strada Crizantemelor, unul pe strada Mihai Viteazul, lângă magazinul Kaufland, şi unul pe strada Ipătescu. În parcurile din strada Crizantemelor şi Mihai Viteazul au fost montate şi elemente de joacă pentru copii. Proiectul a avut un buget total de 1.741.114,89 lei, din care 1.498.290 lei sunt finanţare nerambursabilă, restul fiind contribuţia municipiului Sighişoara. Proiectul se va încheia în luna aprilie 2012”, a precizat Ioan Dorin Dăneşan.
Centru naţional de informare/promovare turistică
Un alt proiect aprobat spre finanţare este „Crearea şi dotarea unui Centru naţional de informare şi promovare turistică în municipiul Sighişoara”. „Până în prezent s-au derulat etapele premergătoare semnării contractului de finanţare, realizare proiect tehnic, stabilirea bugetului final, vizitarea amplasamentului de către reprezentanţii MDRT, urmând a se semna contractul de finanţare. Valoarea totală a proiectului este de 1.510.432,58 lei, fără TVA, din care contribuţia municipiului Sighişoara este de 2% din această sumă, adică 30.208,651 lei”, a explicat Ioan Dorin Dăneşan.
Riscul de incendii redus prin „HERITPROT”
Cel de-al treilea proiect acceptat pentru finanţare în cadrul programului INTERREG IVC se numeşte „HERITPROT – Prevenirea riscului de incendiu şi îmbunătăţirea sistemelor de stingere a incendiilor din oraşele cu centre istorice incluse în patrimoniul mondial” şi se va derula pe o perioadă de trei ani, din ianuarie 2012 până în decembrie 2014. „Proiectul are ca obiectiv principal înfiinţarea unei reţele tematice care să faciliteze dezvoltarea unor politici locale şi regionale şi schimbul de bune practici în domeniul prevenirii apariţiei riscurilor naturale şi tehnologice, în special riscul de incendiu, în centrele istorice din întreaga Europă, declarate situri ale Patrimoniului Mondial”, a arătat Ioan Dorin Dăneşan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE