Home / Politic / Primăria caută soluţii pentru creşa din Reghin

Primăria caută soluţii pentru creşa din Reghin

3-3_d6c5c0.jpgÎn cadrul şedinţei Consiliului Local din data de 26 ianuarie 2012, consilierul Sebastian Fărcaş a venit cu propunerea finanţării de către Primăria Reghin a Creşei din zona Mihai Viteazu, în vederea mansardării şi, implicit, a suplimentării de locuri pentru cei mici. Aceeaşi problemă a fost rediscutată în data de 10 februarie 2012, în cadrul unei alte şedinţe a Consiliului Local. “Sper să găsim soluţii să facem o mansardare pentru că foarte mulţi părinţi sunt în situaţia în care nu pot să îşi ducă copiii la creşă pentru că nu au loc şi nu îşi permit să plătească o bonă. Rog executivul să caute o soluţie şi la următoarele rectificări de buget să trecem această propunere”, a precizat Sebastian Fărcaş, care a mai atins subiectul claselor pregătitoare. “Nu am soluţii de unde să luăm finanţarea dar aş vrea să cer ajutorul colegilor. Aş dori să luăm în considerare cu multă seriozitate problema clasei zero, pentru că şcolile nu vor avea bani pentru aceste clase”, a mai adăugat Fărcaş.
Solicitarea consilierului a fost considerată oportună. Primarul Nagy Andras a menţionat că s-au solicitat fonduri guvernamentale în acest sens. Cu toate că nu au fost eligibili, într-o primă fază, s-a încercat din nou iar dacă iniţiativa nu are succes, execuţia va fi prinsă din bugetul local. “Ideea e binevenită, creşa e a noastră, este proprietatea Primăriei municipiului Reghin şi trebuie să avem grijă de ea. Vom studia problema la momentul oportun de unde vom aloca aceste sume”, a mai adăugat primarul municipiului, amintindu-le celor de faţă că 40% din bugetul pe anul 2012 merge pe cheltuieli aferente învăţământului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Raul Ioan Sabău, noul președinte interimar al tineretului liberal reghinean

Raul Ioan Sabău este noul președinte interimar al Organizației de Tineret a PNL Reghin. Absolvent …