Home / Editorial / Trebuie să pregătim schimbul de generaţii

Trebuie să pregătim schimbul de generaţii

Distribuie

11-2_55.jpgConsider că a sosit momentul pentru schimbarea de generaţie. Nu-i destul să fie tineri,  trebuie căutaţi tineri care au demonstrat ceva până la vârsta lor! Să fie bine intenţionaţi! Să-şi dorească să schimbe în bine soarta acestei ţări. Tineri care pun oamenii şi interesul comunităţii pe primul loc.
În acest moment cred că procesul de schimbare este ireversibil, pentru aceasta trebuie identificaţi cei mai reprezentativi dintre tinerii care chiar dacă nu au o vastă experienţă trebuie să ocupe funcţiile de conducere pe plan naţional şi local. Experienţa se câştigă prin muncă iar când există bunăvoinţă nu o să întârzie să vină şi rezultatele. Toată lumea doreşte un suflu nou care să vină cu soluţii pentru redresarea ţării. Situaţia de astăzi a României se datorează faptului că marea majoritate a politicienilor care au trecut pe la conducerea ţării au făcut politica lor personală plină de orgolii de conjunctură sau au făcut politica unui grup restrâns de interese şi nu au luptat pentru cei care i-au votat. În totdeauna contează şi  politicul, dar trebuie să primeze interesul comunităţii şi realizarea proiectelor de viitor de pe urma cărora să beneficieze atât contemporanii cât şi generaţiile ce vor veni. Din acest punct, PSD cred că a dat un semnal prin alegerea unui preşedinte tânăr pe plan naţional şi sper că şi local. Este clar că în momentul de faţă toate partidele au nevoie de reforme interne care să stimuleze noile generaţii de lideri. În acest moment este mai important interesul naţional nu culoarea politică ambiţiile sau orgoliile personale, a venit momentul ca toţii, indiferent de vârstă sau ambiţii politice să punem umărul pentru ca această ţară să iasă din starea în care a ajuns. Nu mai trebuie susţinuţi cei care prin faptele lor au pătat imaginea partidelor şi a ţării, consider că aceştia trebuie să aibă demnitatea de a se retrage singuri. Cei care trebuie să ne reprezinte de acum înainte trebuie să fie oameni care au o imagine  nepătată, trebuie schimbaţi cei care în ultimii ani s-au plafonat şi nu mai au voinţă şi dorinţa de a lupta pentru viitorul ţării şi a copiilor lor. În momentul de faţă politicienii se gândesc mai întâi la viitoarele alegeri şi abia după aceea la viitoarea generaţie şi la viitorul ţării. De aceea tânăra generaţie trebuie să ia atitudine să-şi înfrângă teama şi să lupte pentru drepturile lor ca să îndeplinească aspiraţiile mai multor generaţii de români. Trebuie plecat de la cel mai jos nivel pentru ca ulterior să putem trimite în parlament şi în guvern oameni  care să reprezinte interesele ţării şi ale comunităţii cu demnitate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.