Vă rog să (ne) părăsiţi… Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Vă rog să (ne) părăsiţi…

Ionut_Oprea.jpgAm avut pornirea obraznică să caut pe pagina de internet a Aeroportului „Transilvania” opţiuni de zbor pentru 18-19 mai. O “…”, vorba consilierului judeţean Mihai Poruţiu dintr-o emisiune la Realitatea TV Târgu-Mureş, când întrebat despre o posibilă altercaţie cu şeful de partid, a fost aproape să rostească o înjurătură  jovială. V-aţi prins cred că nu puteţi verifica zboruri pe termen atât de îndelungat, pur şi simplu pagina nu are această funcţie. Maximum, puteţi vedea ce zboară peste o săptămână. Acum domnul Poruţiu are alte preocupări un pic, ar vrea să fie şef în locul d-lui Runcan la Aeroport, iar domnul Runcan susţine că e cel mai bun, şi că nu-i doar vina celor de la Aeroport că judeţul nu-i atractiv sau bănos. Bonus, prezintă şi proiecte de dezvoltare. Executivul sau consilierii judeţeni se războiesc cu Runcan, din când în când, de vreo câţiva ani, încă nu s-au plictisit nici unii nici alţii. Ieri a fost programată o şedinţă extraordinară a CJ Mureş, viitorul Aeroportului era iar pe agendă. Toată lumea a intrat, s-au închis uşile, discursurile erau pregătite, media interesată de argumente şi previziuni economice, astfel ca acestea să ajungă, în limitele priceperii, la fraierii care plătesc taxe. Supriză, pentru a justifica în vreun fel caracterul extraordinar al şedinţei, preşedintele Lokodi propune ca şedinţa să se desfăşoare cu uşile închise. M-am uitat spre uşă, cea principală de acces era închisă, proabil şi celelalte de la balcoane, nu părea să fie curent. Apoi am înţeles, am fost rugaţi să părăsim sala, fără vreun argument, fără vreo logică, sau ranforsare de ordin juridic. Nu urmau să fie analizate patente corportatiste, Aeroportul e regie publică, ce consumă bani publici, nu-i firma lu’ unu’ sau altu’ dragi 17 consilieri care aţi votat „pentru”. Să vă fie ruşine! Dacă în vreun fel v-au îngrijorat analizele sau interesul media pentru detalii despre ce se întâmplă la Aeroport, puteaţi să vă întâlniţi la un şpriţ înainte şi să prestabiliţi orice scenariu convenabil de eschivă. Ieri, orice reportofon lăsat în sală putea înregistra orice aţi dezbătut acolo. Ieri, orice parte nemulţumită de conversaţii, a decis să comunice către colegi ce-aţi fi vrut să ascundeţi de fapt. Era logic. Şi aceste informaţii vor apărea. La fel de logic precum, efectul de a amplifica orice critică sau investigaţie prin decizia de a enerva în bloc toată media. Nu-i detaliat cine pe cine consiliază însă un asemenea exerciţiu de antitransparenţă într-un an electoral e total stupid.
Totuşi, pentru ca fraierii care plătesc taxe să poată înţelege că totul e ok, încheiem cu un fragment pozitiv. “Doamna preşedintă, în primul rând vă rog să îmi permiteţi foarte sincer să vă felicit pentru că arătaţi extraordinar astăzi. Vă spun foarte sincer, m-am uitat la tenul dumneavoastră şi niciodată nu aţi avut un ten aşa de bun şi de frumos. Sunt foarte sincer, nu este o glumă şi nici nu e altceva. Eu spun ce simt, ştiţi şi dumneavoastră” (consilierul Teodor Giurea, în şedinţa CJ din decembrie 2011, n.r.).
Dacă scriem doar din astea, e bine? Sau, dacă nu vă daţi demisia, măcar dintre cei 17, data viitoare, nu mai candidaţi! Vă rugăm, părăsiţi sala!
PS:
În iulie 2006 am participat la aniversarea a 70 de ani ai Aeroportului, iar invitaţia includea în program şi inagurarea “bazei” unui grup statuar. De atunci, n-am mai fost invitaţi şi la inagurarea restului statuii. O fi gata, sau mai e nevoie de o şedinţă cu uşile închise ca să clarificăm ce-i cu statuia?

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE