Home / Politic / Noi investiţii din fonduri nerambursabile la Reghin

Noi investiţii din fonduri nerambursabile la Reghin

Distribuie

Consiliul Local al municipiului Reghin a aprobat vineri, 10 februarie 2012, în cadrul şedinţei ordinare organizate în cadrul Primăriei Reghin, contractarea unei finanţări rambursabile în vederea realizării unor obiective de investiţii de interes local. Valoarea totală a creditului este de aproape 15,2 milioane de lei.
Astfel, în lista de obiectivelor de investiţii, se află reabilitarea căilor de acces şi a trotuarelor în cartierele Unirii, Rodnei şi Gării. Suma de 1,42 de milioane de lei este destinată către investiţii referitoare la: amenajări interioare, instalaţii electrice, instalaţii sanitare, instalaţii de încălzire şi instalaţii de ventilaţie la parterul blocului cu 120 de apartamente din B-dul Unirii. Se doreşte de asemenea, modernizarea străzilor Sării şi Vânătorilor, cu investiţii de 2,48 de milioane, respectiv 2,34 de milioane de lei.
La această prevedere, consilierul Biriş Călin a venit cu propunerea de includere a străzii Dedradului printre obiectele de investiţii. “Vreau ca executivul să ia în considerare şi strada Dedradului, care se află într-o stare precară. Având în vedere faptul că este o sumă importantă de prins aici, poate găsim o variantă să cuprindem şi această porţiune”, a precizat Biriş. Propunerea va trebui să suporte amânare din cauza necesităţii de remăsurare a drumurilor. “După discuţiile purtate cu Consiliul Judeţean, am aflat că s-a trecut la remăsurarea drumurilor conform noilor planuri de urbanism. Se pare că s-au oprit cu asfaltarea cu vreo 300 de metri înainte de capătul drumului judeţean. În viitor, probabil noi vom face o parte şi ei o parte de vreo 300 de metri”, a explicat Nagy Andras, primarul municipiului Reghin.
Cu contribuţie proprie
Lista obiectivelor de investiţii pe anul în curs mai cuprinde şi întreţinerea trotuarelor de pe pod de beton armat peste Mureş, strada Iernuţeni şi realizarea accesului pietonal pe pod de beton armat peste Mureş, în strada Gării. Valoarea cuprinsă în acest caz este de 35 de mii de lei. Zona de pe strada Duzilor urmează să fie amenajată, investiţie care va costa în jur de 2 milioane de lei, iar proiectul de “Înfiinţare Parc Nou în Municipiul Reghin”, se va efectua din contribuţie proprie, în valoare de 1,47 de milioane de lei. De asemenea, Municipiul Reghin va beneficia şi de piste pentru biciclişti, obiectiv care presupune o investiţie de 24,4 mii de lei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.