“Şcoala altfel”, orientată spre nevoile elevului Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 78 Vizualizări

“Şcoala altfel”, orientată spre nevoile elevului

3_2_42.jpgProgramul numit “Şcoala altfel”, ce urmează să se desfăşoare în perioada 2-6 aprilie 2012, este dedicat activităţilor extracuriculare şi extraşcolare iar programul va urma un orar special şi nu vor fi organizate cursuri. Felicia Stela Ionescu, inspector şcolar de specialitate pentru educaţia permanentă, ne-a furnizat informaţii suplimentare referitoare la acest program.
Reporter: În ce stadiu de desfăşurare se află programul “Şcoala altfel”?
Felicia Ionescu:
Conform acestui calendar realizat de Consiliul Naţional al Elevilor şi propus Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în această perioadă, în fiecare şcoală, dar şi la nivel judeţean, se colectează de la copii, părinţi sau profesori, propunerile de activităţi care urmează să fie realizate în această săptămână. Şi tot conform calendarului, în momentul în care există o bază de date conturată cu aceste activităţi, urmează ca ele să fie supuse aprobării în consiliul de administraţie a fiecărei unităţi de învăţământ. Practic, până în data de 2 martie, ar trebui ca de la fiecare şcoală, Inspectoratul să primească propunerea, proiectul săptămânii respective, aprobat de consiliul de administraţie. Ulterior, pe baza programului aprobat, fiecare copil se va înscrie la una dintre activităţile propuse, aprobate de şcoala lui.
Rep.: Care este ineditul acestui program?
F.I.:
Ceea ce este important în acest program, dincolo de faptul că reuneşte într-o activitate de altă manieră decât cea obişnuită, pe elevi, profesori şi părinţi, la construirea acestuia, din start, se pune accentul pe propunerile copiilor. Şi dovada clară că este o activitate centrată pe nevoile elevului şi pe preferinţele lui, este faptul că, săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, elevul Răzvan Azamfirei, a participat la şedinţa de lucru a Consiliului Naţional al Elevilor, unde s-au discutat propunerile copiilor care urmează să fie înaintate către toate autorităţile, pe toate nivelele: la nivel de şcoală, la nivel de judeţ, la nivel de minister. În săptămâna respectivă vom realiza ce îşi doresc copiii, respectând numărul de ore alocat în orarul şcolar, unei zile de activitate. Doar maniera în care se vor realiza activităţile este deosebită, diferită, iar tipurile de activităţi se înscriu în zona celor extracuriculare, extraşcolare, nonformale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE