Home / Social / Si tu poţi devenii părinte de profesie

Si tu poţi devenii părinte de profesie

Distribuie

10-3_11.jpgConsiliul Judeţean Mureş, prin Comisia pentru Protecţia Copilului  oferă posibilitatea de a deveni asistent maternal profesionist, celor care vor să aibă un loc de muncă şi în acelaşi timp să ofere o familie unui copil aflat în dificultate. Comisia pentru Protecţia Copilului Mureş a iniţiat o campanie de informare a cetăţenilor asupra posibilităţii de a deveni asistent maternal profesionist cu mesajul „Şi tu poţi deveni părinte de profesie!” Asistentul maternal profesionist – este persoana fizică, atestată în condiţiile Hotărârii nr.679/2003, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliu său creşterea, îngrijirea şi educarea necesară dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament. Persoanele care au condiţii material şi morale pentru a primii în îngrijire un copil mic (sub doi ani), persoanele interesate se pot înscrie la cursul de formare organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Ce presupune această profesie?
Persoană atestată şi  pregătită pentru a creşte şi îngriji doi sau mai mulţi copii. Formă de ocrotire a copiilor benefică într-un mediu familial. Muncă importantă şi de valoare ce poate fi prestată de toţi aceia pentru care calitatea de părinte este esenţială şi pregătirea copiilor pentru viaţa de familie. Beneficiarii programului sunt copii care nu au înplinit vârsta de 2 ani, copii abuzaţi sau neglijaţi, copiii care, în vederea protejării intereselor sale, nu pot fi lăsaţi în grija părinţilor din motive neinputabile acestora. Totodată mai sunt beneficiary în programul “Şi tu poţi deveni părinte de profesie şi copii găsiţi sau abandonaţi de către mamă în unităţi sanitare, copiii ai cărui părinţi sunt decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din drepturile părinteşti sau cărora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie, declaraţi judecătoreşte morţi sau dispăruţi. Mai multe detalii despre posibilitatea de a devenii Asistent Maternal Profesionist se pot găsii la sediul DGASPC DIN Târgu-Mureş din strada Trebely nr.7, la telefon: 0265-211-699 la Primăria din localitatea de reşedinţă sau pe www.dgaspcmures.ro, www.cjmures.ro , http://ms.politiaromana.ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.