Alimentele de la UE se lasă aşteptate la Târgu-Mureş Social
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 340 Vizualizări

Alimentele de la UE se lasă aşteptate la Târgu-Mureş

Târgumureşenii care pot beneficia de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană mai au de aşteptat până ce vor intra în posesia alimentelor. Asta deoarece Primăria Municipiului Târgu-Mureş nu a primit decât o treime din cantitatea totală de alimente necesară şi nu va începe încă distribuţia lor.

 

8.000 de beneficiari, 11 sortimente de alimente

 

„În afară de ulei şi făină albă, din care nu am primit nimic, din restul produselor am primit, astăzi (n.r. – ieri) o treime din cantitatea necesară pentru cei 8.032 de beneficiari”, a declarat Marta Maior, şeful Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu-Mureş. În total au fost recepţionate 71.329 kg de alimente, din care 15.020 kg mălai, 3.256 kg paste făinoase, 1.740 kg biscuiţi, 21.560 kg orez, 4.580 kg fasole, 5.441,8 kg mazăre, 3.796,8 kg bulion, 4.934,4 kg roşii în bulion şi 11.000 kg zahăr. Pentru acest an Uniunea Europeană a alocat 11 sortimente de alimente, respectiv făină albă, mălai, orez, fasole, mazăre, roşii în bulion, zahăr, paste făinoase, biscuiţi, bulion şi ulei.

 

„Vom trimite înştiinţări la toată lumea”

 

Beneficiarii ajutoarelor sunt stabiliţi prin hotărâre de Guvern: pensionarii cu venituri până la 400 lei, persoane cu handicap accentuat şi grav, şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj şi beneficiari de ajutor social sau de venit minim garantat.

Cât priveşte data la care beneficiarii vor intra în posesia alimentelor, reprezentanţii Primăriei Târgu-Mureş susţin că încă nu a fost stabilită, dar populaţia urmează să fie înştiinţată, în scris, când şi unde să se prezinte pentru a-şi ridica produsele. „Alimentele se vor da etapizat, întrucât acum nu avem toate produsele şi, în funcţie de cât o să mai primim, pe viitor o să stabilim şi data. Vom trimite înştiinţări la toată lumea, la fel ca în alţi ani şi pe înştiinţări o să apară exact data şi ora la care trebuie să se prezinte şi adresa. Noi sperăm să fie cât mai repede, nu pot să spun o dată fixă”, a mai spus Marta Maior.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Nu stiu ce sa mai cred ? Si eu sunt printre cei care vor primi aceste ajutoare sociale,insa la inceputul lunii decembrie am primit o scrisoare de la primarie ,ca magaziile sunt pline cu aceste alimente,insa Ciprian Dobre nu lasa sa se distribuie,din cauza alegerilor care au avut loc !!!
    De atunci a trecut destul timp si tot nimic….
    Nu inteleg ce lagatura are una cu alta…????
    Daca era adevarat ce sustineti d-tra ,ca nu sunt toate alimentele in depozit,cred ca primaria imi scria, asa cum sustineti ,asa ca va rog, nu ne mai zapaciti cu aceste minciuni,ca la urma urmei ajutoarele sunt de la UE !

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE