Distribuţia alimentelor de la UE, întreruptă de lipsa făinei Social
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 91 Vizualizări

Distribuţia alimentelor de la UE, întreruptă de lipsa făinei

Din totalul de 3.489 de tone de alimente de la Uniunea Europeană alocate judeţului Mureş, până în prezent doar 983.632 de kilograme de alimente au fost distribuite, în prima fază pentru 23 de localităţi din judeţ.

 

Produse venite în proporţie de 100% sau deloc

 

Din totalul produselor alimentare care este de 3.489,41 de tone aferente judeţului Mureş au intrat în depozite 1.860,308 tone, aproximativ 53% din necesar, mălaiul, pastele făinoase, biscuiţii, bulionul, roşii în bulion şi zahăr au intrat în proporţie de 100%,

dar sunt produse deficitare făină albă 30%, ulei deloc, orez 47,5%, fasole 74,5%, mazăre 58,7%.

 

70.000 de mureşeni beneficiază de ajutoare

 

Ajutoarele au început să fie distribuite din data de 11 decembrie 2012, urmând ca prima fază să se finalizeze în data de 9 ianuarie, iar programul va continua din data de 14 ianuarie. În prima fază alimentele au fost distribuite la Batoş, Reghin, Sighişoara, Răstoliţa, Reghin, Târnăveni, Ungheni, Iernut, Band, Luduş, Sărmaşu, Grebenişu de Câmpie, Târgu-Mureş, Vătava, Deda, Stânceni, Lunca Bradului, Brâncoveneşti şi Suseni, urmând ca astăzi şi mâine să fie distribuite la Bahnea, Suplac, Zagăr, Viişoara şi Mica. „Distribuţia produselor a început în data de 11 decembrie şi continuă conform planificării până în data de 9 ianuarie, cuprinzând un număr de 23 de primării, şi programul va fi reluat în 14 ianuarie. Faptul că se face pauză între 9 şi 14 putem spune că la APIA (n.r. – APIA Bucureşti) trebuie trimis un grafic de distribuţie cu cinci cinci zile înainte. Terminându-se făina, graficul nu mai corespundea şi atunci săptămâna trecută, vineri s-a luat decizia să trimită un grafic fără făină. Se va continua (n.r. – distribuţia) din 14, în funcţie de rutele de transport pe care le va face”, a declarat Ovidiu Dancu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Criteriile după care s-au selectat localităţile în care se vor distribui prima dată produsele au fost: municipii, oraşe, cei care şi-au asigurat transport propriu şi în funcţie de solicitări. Un număr de 68.974 de mureşeni vor beneficia în acest an de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE