GALERIE FOTO/VIDEO: Misiune îndeplinită pentru “Vulturi” în Afganistan Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 501 Vizualizări

GALERIE FOTO/VIDEO: Misiune îndeplinită pentru “Vulturi” în Afganistan

64 de militari din cadrul Brigăzii Operaţii Speciale “Mihai Viteazul” din Târgu-Mureş care au participat timp de şapte luni la o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan au fost felicitaţi, marţi, 8 ianuarie, de Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, în cadrul ceremonialului de repatriere din teatrul de operaţii militare din Afganistan. Momentul vine la aproape un deceniu de la înfiinţarea Batalionului Operaţii Speciale “Vulturii”, prima structură acţională a forţelor de operaţii speciale moderne. Ceremonia i-a avut ca invitaţi speciali pe  Ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa, şeful Statului Major General al Armatei Române, general locotenent dr. Ştefan Dănilă, şi directorul general al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general locotenent dr. Ilie Botoş alături de reprezentanţi din structurile centrale ale Ministerului Apărării Naţionale şi oficialităţi locale.

„Nimic nu este mai presus decât onoarea şi respectul”

„Peste 60 de bravi bărbaţi ai Armatei Române s-au întors din cel mai periculos loc, din Afganistan. Ei fac parte dintr-o brigadă specială din trupele de elită ale Armatei Române, care a executat misiuni foarte periculoase şi de excepţie. De aceea, deşi de dimineaţă am fost prezent laTimişoaraunde s-a organizat o ceremonie de plecare a 500 de soldaţi români în Afganistan, am ţinut să ajung şi la Târgu-Mureş. Oricât de frig ar fi la Târgu-Mureş, nimic nu este mai presus decât onoarea şi respectul pe care trebuie să îl aducem acestor bărbaţi, acestor ofiţeri, subofiţeri şi soldaţi care şi-au riscat viaţa pentru ca România să fie demnă în lume, ca România să fie bine reprezentată în organismele internaţionale, pentru a respecta obligaţiile pe care România le are conform Tratatului NATO şi a organismelor internaţionale care se ocupă de securitatea în Afganistan. Acest detaşament de la Târgu-Mureş face parte dintr-o brigadă de operaţiuni specială, în genul cum au serviciile americane pe care noi le vedem în filme, aceşti oameni nu au fost în filme, au fost în realitate, şi-au riscat viaţa pentru demnitatea României”, a precizat Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale.

Distincţii oferite militarilor

După apelul solemn şi ceremonialul religios, militarii au fost răsplătiţi cu distincţii în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru curajul şi devotamentul şi spiritul de sacrificiu pe timpul îndeplinirii misiunilor din Afganistan. Cea mai mare distincţie a fost Medalia Naţională pentru Merit Clasa a III-a cu însemn de război acordată plutonierului major Boboşa Mihai, distincţie oferită de Preşedintele României. Au mai fost acordate Emblema de Onoare a Forţelor Navale, Emblema de Onoare a Informaţiilor pentru Apărare şi Emblema de Merit în Slujba Păcii.

„Raportăm cu mândrie: Misiune îndeplinită!”

Comandantul detaşamentului prezent în Afganistan, locotenent colonel Mircea Lucinschi, a dus mulţumiri celor care au făcut posibil ca misiunea din Afganistan să fie dusă cu succes la îndeplinire. „Detaşamentul nostru a conştientizat importanţa misiunii de a asigura în perspectivă un grad ridicat de pregătire a forţelor de securitate naţionale afgane, contribuind astfel la efortul internaţional de a crea stabilitate în aria de responsabilitate dată. În numele detaşamentului pe care îlcomand vă sigur că am executat misiunea cu seriozitate, deplină responsabilitate şi professionalism, păstrând tradiţia aprecierilor pozitive la adresa forţelor speciale româneşti. Cu mult respect doresc să le mulţumesc colegilor mei,comandanţilor, militarilor pe care îicomand şi eşaloanelor superioare pentru sprijinul acordat pe timpul desfăşurării misiunii. Închei cu mulţumiri adresate camarazilor mei, că îndemnul rostit la plecarea în misiune, unul pentru toţi, toţi pentru unul, s-a dovedit a fi realitatea reuşitei misiunii noastre. Acum la întoarcerea acasă raportăm cu mândrie: Misiune îndeplinită !”, a afirmat comandantul detaşamentului, locotenent colonel Mircea Lucinschi.

Foto: Cristina GÂNJ

[zizigallery id=448]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE