Home / Invatamant / Irina Armean de la „Unirea”, doctorand de excelență la Cambridge

Irina Armean de la „Unirea”, doctorand de excelență la Cambridge

Distribuie

Târgumureșeanca Irina Armean, doctorandă la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, a obținut o Mențiune Specială pentru Excelență la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate, eveniment organizat marți, 8 ianuarie, în Palatul Parlamentului din București, cu scopul de a promova studenții români cu rezultate excepționale peste hotare, la care s-au înscris peste 200 de studenți, masteranzi și doctoranzi.

Lucrare despre interacțiunea dintre proteine

Absolventă a Colegiului Național „Unirea” din Târgu-Mureș, secția matematică-informatică bilingv engleză, tânăra și-a continuat studiile în Austria, în domeniul bioinformaticii. Aflată în Marea Britanie pentru realizarea lucrării de diplomă pentru absolvirea facultății, târgumureșeanca a luat decizia de a-și realiza doctoratul la Universitatea din Cambridge în bioinformatică și proteomică. “Aici am avut norocul să fiu acceptată într‐un colectiv excepțional, unde mi s‐a oferit ocazia să îmi dezvolt propria idee de doctorat pe tema evaluării interacțiunilor între proteine. În acest mediu simt că doar cerul este limita. Pe lângă publicații și conferințe internaționale, seminariile ținute în calitate de asistent mă încarcă de fiecare dată cu un sentiment de bucurie și satisfacție”, spune Irina Armean.

Premiată de britanici

Pe plan extra‐curricular, activitățile întreprinse de fosta elevă a Colegiului “Unirea” au fost recunoscute prin distincția “Duke of Edinburgh Gold Award”, recunoscută pe plan național în Marea Britanie. “Dorința de a fi un factor pozitiv în imaginea României m-a determinat să conduc timp de un an comunitatea de români de la Cambridge, menținând o prezență culturală activă la evenimentele tematice locale. În acest timp am reușit să prezentăm cu succes cultura românească prin arta culinară, îmbrăcămintea tradițională și peisajele deosebite, fapt apreciat în mod deosebit de vizitatori”, explică Irina Armean.

Întoarcerea acasă, variantă posibilă

Referindu-se la viitor, tânăra în vârstă de 26 de ani nu exclude varianta întoarcerii în România, țară considerată a avea suficiente oportunități pentru oamenii de știință. “În viitorul apropiat mă văd terminând doctoratul şi găsind un proiect în domeniul în care m-am pregătit. Pentru viitorul depărtat prefer să nu mă limitez la o singură cale, cred că lumea este şi devine din ce în ce mai dinamică, mult prea dinamică pentru a mă putea exprima. Dar nu exclud întoarcerea pentru a profesa în ţară. Cred că sunt oportunităţi, nu cred că ar fi simplu şi nici uşor, dar asta nu înseamnă că nu m-aş întoarce, totul depinde de circumstanţe”, precizează Irina Armean.

“Era o elevă deosebită”

Fosta dirigintă a târgumureșencei, prof. Dora Șoldea, a avut numai cuvinte frumoase la adresa Irinei Armean. “Era o elevă deosebită, foarte serioasă. A studiat matematică-fizică dar avea și alte aptitudini. De exemplu, a studiat pianul”, a afirmat Dora Șoldea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Întâlnire cu părinții în cadrul campaniei „Familia – partener în lupta împotriva drogurilor”

Distribuie Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș a găzduit marți, 26 martie 2024, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.