Practica, oportunitate de venit în şcolile profesionale Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Practica, oportunitate de venit în şcolile profesionale

Şcolile prefesionale ar putea confecţiona, în cadrul orelor de practică, diferite obiecte, modalitate care ar putea aduce şi venituri. Ideea aparţine lui Ioan Săcărea, preşedinte a Sindicatului din Învăţământ “Spiru Haret” Mureş şi va fi propusă consiliului de administraţie.

Obiecte confecţionate în interesul comunităţii

“În cadrul unei vizite efectuate în Portugalia, printr-un proiect vizând învăţământul profesional şi tehnic, am văzut, într-un mediu care nu este superior cu nimic celui din România, ci este inferior din punct de vedere al calităţii, că, în ceea ce priveşte şcoala profesională, sunt mult mai practici, mult mai atenţi. Împrumutând această idee, putem şi noi să o adaptăm, să o adoptăm”, a declarat Ioan Săcărea. Ideea nu este una nouă, deoarece, grupurile şcolare, cu specializări precum prelucrarea lemnului sau prelucrarea metalelor, confecţionau, în interesul comunităţii locale sau prin contracte, diferite obiecte. “Sunt o mulţime de parcuri, de bănci, la grădiniţe este nevoie de mobilier şi toate acestea se pot face de către elevi, prin comenzi lansate de către Primărie printr-un parteneriat, cu grupurile şcolare. Astfel, am avea locul unde să se efectueze practica, prin dotări, am fi în pas cu noutăţile şi am putea să pregătim forţa de muncă de care avem nevoie”, a ţinut să precizeze preşedintele sindicatului.

“Şcolile pot să beneficieze de fonduri”

Ioan Săcărea este de părere că, în cadrul acestor unităţi şcolare se poatea produce, de exemplu, mobilier de o calitate superioară. “În câţiva ani vom avea un vid de forţe de muncă tânără pe diferite specializări: strungari, frezori şi altele. Şcolile pot să beneficieze de nişte fonduri, cu o parte pot fi stimulaţi maiştri, inginerii cu până la 30% din ceea ce se câştigă prin aceste lucrări. De asemenea, în grupurile şcolare se face nu doar educaţie ci şi formare, o pregătire a forţei de muncă”, a adăugat Săcărea. Propunerea va fi lansată în consiliul de administraţie, urmărindu-se o colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean în vederea realizării acestui lucru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE