BC Mureş, în faţa unei noi premiere Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

BC Mureş, în faţa unei noi premiere

Duminică, 13 ianuarie, de la ora 19.45, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureş se dispută partida din cadrul etapei a XVII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin dintre BC Mureş Târgu-Mureş şi campioana en-titre, CSU Asesoft Ploieşti.

Şanse de victorie, în dauna statisticii zdrobitoare

Este a 20-a partidă dintre cele două formaţii, ambele cu câte patru eşecuri în acest campionat. Bilanţul celor 19 meciuri este unul de-a dreptul zdrobitor în favoarea prahovenilor, 17-2. La Târgu-Mureş s-au disputat nouă jocuri, toate încheiate în favoarea ploieştenilor, astfel încât mureşenii se află în faţa unei noi premiere, o victorie pe teren propriu în faţa acestora. Dacă în sezoanele trecute BC Mureş pornea ca victimă sigură, deşi au fost şi jocuri în care rezultatul final a fost aproape la limită, de această dată echipa lui Srecko Sekulovic are şanse reale de a sparge gheaţa şi pe teren propriu.

Cele două victorii ale „tigrilor” au fost obţinute în ultimele două partide disputate pe terenul celor de la CSU Asesoft. Premiera a fost reuşită în turul ediţiei trecute, scor 73-77, dar în retur ploieştenii şi-au luat revanşa. Au învins la Târgu-Mureş cu 93-79, după care şi-au continuat parcursul fără greşeală, cucerind un nou titlu. Cu un lot radical schimbat, BC Mureş a repetat isprava şi în turul acestui campionat, câştigând cu 85-79, după un joc deosebit de echilibrat, care a necesitat prelungiri. Scorul pe sferturi a fost 17-16, 16-19, 23-21, 18-18, 5-11. Jucătorul meciului a fost Darko Balaban, cu 13 puncte şi 19 (!) recuperări, el fiind completat de reuşitele lui Ceskovic, 18 puncte, Cuic 16, Ciric şi Peciukas, câte 12.

Fostul căpitan, în căutarea unui titlu

Echipa ploieşteană a pornit cu stângul şi în acest an, cedând în etapa restanţă la BC Timişoara cu 103-91, după prelungiri, într-o partidă în care au lăsat de mai multe ori impresia că pot obţine fără emoţii victoria. Fostul căpitan al mureşenilor, Virgil Stănescu a reuşit un double-double, cu 10 puncte şi tot atâtea recuperări. Acesta caută în continuare echipa cu care să obţină primul lui titlu în România şi îl are alături pe Adrian Tudor, care a revenit la Ploieşti, după ce campionatul trecut a jucat pentru BC Mureş. În prima etapă a returului, CSU a învins la scor, 97-67 Farul Constanţa, în timp ce mureşenii au încheiat etapa aseară târziu, după închiderea ediţiei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE