Home / Agricultura / Camera Agricolă Judeţeană speră la un an pozitiv

Camera Agricolă Judeţeană speră la un an pozitiv

Distribuie

Anul 2012 a fost unul bun pentru Camera Agricolă Judeţeană (CAJ) Mureş, reliefat prin acţiunile de popularizare a loturilor demonstrative, expoziţiile agrozootehnice, şedintele de informare a producătorilor agricoli, asistenţă tehnică de specialitate pentru producătorii agricoli în elaborarea proiectelor pe Măsurile 112 şi  141.

În cursul anului trecut au fost organizate şi finalizate 22 cursuri de formare profesională a producătorilor agricoli, acreditate, în meseriile de agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale şi  lucrător în cultura plantelor. “În ce priveşte sesiunile de depunere proiecte de dezvoltare rurală aferente anului 2012, CAJ Mureş a elaborat un număr de 187 proiecte: 152 proiecte pe Măsura 141 – sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă şi 35 proiecte pe Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri, cu o valoare totală de 2.368.000 euro. De asemenea, expoziţiile agrozootehnice iniţiate de CAJ în judeţul Mureş devenite  tradiţionale, s-au desfăşurat şi în acest an după un calendar stabilit de comun acord cu primăriile şi asociaţiile crescătorilor de animale. Au fost organizate opt expoziţii agrozootehnice: două de ovine la Maiad şi Vătava, trei expoziţii de taurine la Deda, Panet, Sărmaşu, o expoziţie de legume la Gheorghe Doja, una de apicultură la Sighişoara, precum şi prezenţa pentru prima data cu două standuri la INDAGRA Bucureşti. Organizarea expoziţiilor de taurine în judeţ de către CAJ Mureş a avut efectul scontat, calitatea animalor crescând de la an la an, fiind apreciate atât de crescători cât şi de conducerea CJ Mureş şi Instituţia Prefectului, de membrii ASAS şi de specialişti în domeniu  din judeţ” , a precizat Ileana Guşatu, directorul CAJ Mureş.

Clarificarea Legii Camerelor Agricole

Dacă anul trecut a fost unul relativ bun din punct de vedere financiar pentru CAJ Mureş anul 2013 aşteptă clarificarea mult discutatei legi privind Camerele Agricole. “Sperăm ca în acest an să ne fie mai bine, să avem parte de un an cel puţin la fel de bun ca şi anul trecut, aici mă refer la aspectul financiar. Nu acelaşi lucru pot spune despre aspectul legislativ, au fost tot felul de discuţii, proiecte, privind Legea Camerelor Agricole şi nimic concret până acum. Aşteptăm de la 2013 o clarificare a acestui aspect în ce priveşte rolul pe care îl vom avea şi noi în construcţia acestor Camere Agricole”, a afirmat Ileana Guşatu.

 

De asemenea, verificati

Mureș: 15 hectare de vegetație uscată și litieră de pădure afectate de un incendiu

Distribuie Pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda au intervenit luni, 1 aprilie, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.