Târgumureşenii plătesc de luni impozite majorate Administratie
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

Târgumureşenii plătesc de luni impozite majorate

Începând de luni, 14 ianuarie, târgumureşenii vor plăti, în medie, între 3 şi 7 lei mai mult pentru impozitul pe clădiri, ca urmare a majorării cu 4% a impozitelor locale.

„Contribuabilii din Târgu Mureş, persoane fizice şi juridice vor plăti impozite şi taxe locale conform prevederilor hotărârii de Guvern 1309 din 2012, dar nu mai puţin decât nivelul anului 2012”, a anunţat Ercsei Francisc, şef Serviciu de Stabilire, Încasare Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Târgu Mureş.

Sumele sunt diferenţiate, în funcţie de zona în care locuieşte cetăţeanul. Astfel, pentru Zona A pentru o garsonieră, în loc de 79 lei cât s-a plătit anul trecut, în acest an se va plăti 89 lei, iar pentru Zona B 74 lei, în loc de 71 cât s-a plătit anul trecut. Pentru un apartament cu două camere în zona A târgumureşenii vor plăti 131 lei, iar în zona B 116 lei. O majorare cu 7 lei s-a aplicat la preţul impozitului pentru apartament cu trei camere din zona A, respectiv de la 183 lei la 190 lei, iar în zona B de la 149 lei la 154 lei.

Impozitul pe teren intravilan curţi construcţii, pentru 100 mp în zona A preţul va fi de 76 lei, în zona B-53 lei, în zona C-33 lei, iar în zona D-18 lei. La teren intravilan arabil, pentru 1000 mp, se va plăti 12 lei impozit în zona A, 8 lei în zona B, 7 lei în zona C şi 6 lei în zona D.

Cât priveşte taxele speciale, pentru salubrizare şi habitat prețurile rămân neschimbate, respectiv 11 şi 12 lei. În schimb, taxa de curăţenie primăvară-toamnă s-a majorat de la 16 lei la 17 lei. Taxa de garaj pe domeniul public a rămas aceeaşi de anul trecut, adică 336 lei. „În cazul în care contribuabilul deţine autoturism, taxa garaj este de 336 lei pe an. În cazul în care contribuabilul nu deţine autoturism taxa se măreşte cu 50%”, a mai spus Ercsei Francisc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE