Home / Sanatate / GALERIE FOTO: Serviciu SMURD pentru locuitorii din Miercurea Nirajului

GALERIE FOTO: Serviciu SMURD pentru locuitorii din Miercurea Nirajului

Distribuie

smurd iernutÎn maxim două săptămâni la Miercurea Nirajului se va deschide un punct de lucru al SMURD, asigurându-se astfel asistența medicală de urgență a locuitorilor din zonă.

”Am pregătit paramedicii pentru echipajul de la Miercurea Nirajului, mai sunt foarte puține probleme de rezolvat, o parte de garaj, de dotare. Cred că până la finele lunii vom reuși ca să dăm drumul și la echipajul SMURD de la Miercurea Nirajului. Era o zonă destul de descoperită și prin înființarea acestui echipaj SMURD sper să reușim să rezolvăm o parte din problemele de asistență medicală de urgență din zonă”, a declarat colonel Dorin Oltean, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” (ISU) Mureș.

Salavați la timp

În continuare, în județul Mureș rămân câteva zone descoperite pentru care este necesară înființarea de noi puncte de lucru privind serviciul pentru situații de urgență. Echipajele din aceste locații ar reduce timpii de intervenție în caz de incendii, accidente și alte calamități. ”Anul trecut am reușit să acoperim deja două zone prin înființarea celor două puncte, respectiv zona de câmpie la Râciu, iar între Reghin și Toplița nu aveam nico subunitate de intervenție. A doua zi după înființarea punctului de lucru de la Deda am avut două intervenții în care timpul de răspuns a fost de 7 minute, o intervenție la Filea respectiv o intervenție la Deda Bistra unde timpul de răspuns a fost de 9 minute. Dacă nu ar fi existat acest punct de lucru la incendiul de la Deda Bistra și-ar fi pierdut viața patru persoane care locuiau într-o locuință improvizată. Dacă veneau resursele de la Reghin făceau cel puțin 30-40 de minute”, a dat exemplu șeful ISU Mureș.

Zone deficitare

Prin urmare au fost identificate încă două zone unde s-ar putea înființa noi puncte de lucru, dar pentru aceasta este nevoie de sprijinul autorităților publice locale. ”Zonele cele mai descoperite sunt Sovata, Bălăușeri și Luduș. Sperăm ca în 2013 să înființăm noi puncte de lucru, dar asta nu depinde de noi. Este important să spun că prin înființarea unui punct de lucru noi nu putem să facem niciun fel de angajări, ci o redistribuire de personal, luăm și diminuăm capacitatea de intervenție a unei subunități, indiferent care este ea, și o detașăm într-o altă locație pentru a se înființa acest punct de lucru. Dacă vom primi sprjin de la unitățile publice locale pentru amenajarea acestor spații vom amenaja noi puncte de lucru”, a explicat colenul Oltean.

Un incendiu la Sovata are nevoie de profesioniști

Șeful ISU Mureș a ținut să sublinieze că un incendiu de proporții izbucnit în Sovata ar avea nevoie de intrevenția unui echipaj profesionist, dotat cu tehnologia necesară, nu numai de intervenția serviciilor voluntare pentru situații de urgențe. Și pentru a ajunge echipajul de la Târgu Mureș cu resursele necesare în Sovata ar fi nevoie de peste 50 de minute. ”La Sovata ar ajunge timpul de intervenție, mă refer la alte intervenție decât SMURD, spre 50-60 de minute. Cea mai apropiată subunitate este de la Miercurea Nirajului. În momentul de față din punct de vedere al intervenției la Sovata avem serviciile voluntare pentru situații de urgență, dar într-un fel sunt serviciile profesioniste cu dotare, pregătire și altfel serviciile voluntare pentru situații de urgență”, a conchis Dorin Oltean.

[zizigallery id=454]

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.