Comuniune şi emoţie pentru celebrarea poetului naţional Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 350 Vizualizări

Comuniune şi emoţie pentru celebrarea poetului naţional

“Nu există artă mai frumoasă decât arta educaţiei… educatorul crează un chip viu; uitându-se la el se bucură şi oamenii, se bucură şi Dumnezeu…”, stă scris, cu litere bine conturate, mesajul Sfântului Ioan Gură de Aur, alături de chipul marelui poet Mihai Eminescu. Este doar unul dintre panourile care stau ca nişte mărturii pe holurile liceului mureşean care poartă numele marelui poet. Tot în cinstea lui, şcoala îşi serbează zilele, prilej de comuniune între dascăli şi elevi, de colaborare şi emoţie, străjuite parcă, de memoria şi moştenirea eminesciană.

163 de ani de la naşterea “patronului spiritual”

“În acest an, se împlinesc 163 de ani de la naşterea “patronului nostru spiritual” pe care elevii noştri îl cunosc, prin opera sa şi în dimensiunile profunde ale spiritualităţii sale. Ei ţin foarte mult la renumele liceului, la mândria de a fi elev al Liceului Pedagogic şi cred că între elevii judeţului se deosebesc prin ţinută, decenţă, pregătire foarte bună, care se vede şi în rezultatele obţinute an de an la examenul de Bacalaureat, de aproape 98% în anul trecut iar acest lucru ne oferă şi nouă o deosebită satisfacţie profesională’, a declarat Daniela Matache, director al liceului.

“Mihai Eminescu”, o moştenire spirituală

În vederea oraganizării activităţilor aferente sărbătorii, atât elevii cât şi cadrele didactice au lucrat în armonie şi multă implicare. Faptul că şcoala poartă acest nume reprezintă o mare responsabilitate, o moştenire spirituală. “Resimţim atât dascălii, cât şi elevii noştri acest lucru pentru că este un plus de seriozitate, o aplecare spre muncă, spre studiu, spre un act didactic de calitate. Elevii se bucură în fiecare an la 15 ianuarie de perspectiva Zilelor Şcolii, care a devenit o tradiţie. Sunt foarte implicaţi şi vin chiar ei cu propuneri de posibile activităţi şi ne sunt alături”, a adăugat directorul Liceului Pedagogic. Ca metodă de lucru la clasă, este utilizat frecvent “studiul de caz”, elevii alcătuindu-şi portofolii pe o temă dată şi susţin lecţia, prezentând rezultatele investigaţiei lor ştiinţifice. Un aport în acest sens este studiul individual, lectura, literatura, cu universul său spiritual, în care îşi găseşte loc de cinste universul eminescian.

 

“Îmi place foarte mult Eminescu, îndeosebi poeziile sale: “Floare albastră”, “Ce telegeni codrule”, “Glossă”, care mi se pare o poezie extraordinară. Fiind unul dintre cei mai mari poeţi români, care poate fi considerat un model, un formator, consider că este important ca Liceul Pedagogic să celebreze importanţa acestuia. Personal, m-am implicat în Şezătoarea literară” la care vor participa mai multe licee. Vom vorbi despre Eminescu, vom face un moment artistic care va ilustra etapele vieţii lui.”

Kiss Iris, clasa a XI-a A

“Nu sunt implicată în programul de la şcoala însă particip la o altă activitate unde îl vom omagia pe Eminescu, şi anume la Cenaclul literar de la Palatul Copiilor. Pentru mine acest poet are o însemnătate foarte mare pentru că m-am şi regăsit în poeziile lui şi a fost şi inspiraţia mea pentru a scrie, la rândul meu, poezii. Mă bucur că mă aflu la un liceu care îi poartă numele marelui poet.”

Valeria Maria Creţa, clasa a XI-a A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE