Proiect de un milion de lei la Casa Corpului Didactic Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Proiect de un milion de lei la Casa Corpului Didactic

Proiectul finanţat prin e-Formare: “Competenţe integrate pentru societatea cunoaşterii” este derulat la nivelul judeţelor Cluj şi Mureş a pornit de la necesitatea gestionări unui sistem fezabil şi sustenabil de management al calităţii formării continue, centrat pe asigurarea de competenţe cheie și are valoarea de 1.050.000 lei, fără TVA. Beneficiarii sunt circa 6.000 de cadre didactice din aceste judeţe, care vor beneficia de formare pentru a fi capabili să dezvolte creativ competenţe integrate pentru societatea cunoaşterii, prin intermediul curriculului naţional.

Obiective generale şi specifice

Obiectivul general al proiectului e-Formare este asigurarea calităţii, accesibilităţii, transparenţei şi durabilităţii formării continue centrate pe priorităţile M.E.C.T.S. în domeniul educaţiei şi formării continue. “Activităţile care se derulează în cadrul acestui proiect au ca scop îndeplinirea obiectivelor specifice: abilitarea a 6.000 cadre didactice din învăţământul preuniversitar, în cele patru domenii prioritare ale autorităţii naţionale în domeniul educaţiei şi formării, respectiv, competenţe IT cu certificare tip ECDL, proiectarea şi implementarea curriculumului centrat pe competenţe, managementul clasei – gestionarea situaţiilor de criză, metode interactive de predare-învăţare. Apoi, este vorba şi de asigurarea sustenabilităţii şi tranferabilităţii de sistem a programelor de formare prin 10 ghiduri metodice interdisciplinare. Nu în ultimul rând, se are în vedere asigurarea calităţii, accesibilităţii, eficienţei, transparenţei şi durabilităţii formării continue centrate pe priorităţile autorităţii naţionale în domeniul educaţiei şi formării prin intermediul sistemului expert şi portalului e-formare”, a declarat Mariela Corneanu, director al Casei Corpului Didactic Mureş.

Participanţi din majoritatea şcolilor

În perioada derulării proiectului, 2 august 2010 – 31 iulie 2013, se desfăşoară următoarele activităţi: constituirea de consorţii educaţionale pentru managementul calităţii formării continue, acreditarea programului de formare Competenţe Integrate pentru Societatea Cunoaşterii, livrarea programului de formare, valorificarea exemplelor de bună practică de instruire interdisciplinară şi crearea unui sistem expert de management al calităţii formării continue, funcţional în consorţiu educaţional şi a portalului de acces e-Formare, asigurarea vizibilităţii, promovarea rezultatelor. “Prin acest curs s-a realizat o largă participare a cadrelor didactice din aproape toate unităţile de învăţământ din judeţele Cluj şi Mureş, indiferent de naţionalitate, sau apertenenţă etnică, religioasă sau de gen. Datele colectate pentru comunicarea cu cadrele didactice au fost folosite pentru dezvoltarea unui sistem de comunicare simultană cu toţi beneficiarii pentru asigurarea de condiţii egale şi facilitarea comunicării prin utilizarea IT, componentă a formării”, a adăugat Mariela Corneanu.

Debutanţii, printre cei cu priorităţi

Au fost planificate cu prioritate, cadrele didactice debutante, cadrele didactice din mediul rural şi cei cu experienţă de peste 20 de ani la catedră care nu au beneficiat de un program de formare similar, recent sau deloc. Grupele de formare s-au constituit din câte 20 de persoane , în cele cinci locaţii judeţene, selectate pe criteriul accesibilităţii şi de către persoane cu nevoi speciale, sistemul de e-tutorare, grupurile de discuţii, portalul e-Formare, vin în sprijinul tuturor cadrelor didactice interesate. Pentru buna derulare a proiectului s-a respectat graficul de implementare a proiectului întocmit pe ani şi semestre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE