Home / Administratie / Şefii de deconcentrate aşteaptă clarificări la propunerea lui Dragnea

Şefii de deconcentrate aşteaptă clarificări la propunerea lui Dragnea

Distribuie

Propunerea la nivel guvernamental venită din partea vicepremierului Liviu Dragnea prin care anumite direcţii deconcentrate să treacă în subordinea autorităţilor locale, a Consiliilor Judeţene pare să ajungă greu la nivelul instituţiilor deconcentrate din teritoriu, aceştia aşteptând o clarificare a acestui aspect.Propunerea a fost salutată de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, care a precizat că instituţia pe care o conduce va putea asigura mai bine conducerea instituțiilor deconcentrate dintr-un județ”

“Bolile nu au frontiere”

Potrivit directorului executiv adunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, posibila trecere în subordinea CJ Mureş nu va afeacta cu nimic, atâta timp cât activitatea sanitar veterinară îşi urmează cursul normal.

“În ce mă priveşte sunt de acord cu orice măsură care eficientizează activitatea sanitar veterinară. În principiu bolile nu au frontiere  şi nu ştiu cum se poate regionaliza activitatea sanitar veterinară”, a precizat Lucian Goga, director executiv adjunct Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş.

“Noi statistica nu am avea ce face la Consiliul Judeţean”

La Statistică, directorul Matei Ioan, nu s-a pronunţat asupra acestui aspect  aşteptând date concrete asupra acestei măsuri.

„Nu ştiu nimic de această măsură, la ce se referă ea şi nu pot să spun nimic vizavi de acest subiect Trebuie să văd exact ce implică o astfel de propunere , ce motivare , nu ştiu care deconcentrate vor intra în acestă măsură, toate, o parte. Unele deconcentrate sunt direct la ministere, altele cum suntem şi noi suntem direct în subordinea Primului Ministru. Noi statistica nu am avea ce face la Consiliul Judeţean”, a precizat  Matei Ioan, director Direcţiei Judeţene de Statistică a judeţului Mureş .

“Cred că nu va fi nici o problemă”

Nici la Direcţia Agricolă pentru Dezvoltare Rurală propunerea vicepremierului Dragnea nu a ajuns să fie exact înţeleasă, directorul Liviu Timar aşteptănd date concrete.

“Nu am auzit de acestă măsură, În cazul în care s-ar pune în aplicare nu vă o problemă să fim subordonaţi Consiliului Judeţean dar sincer nu am văzut actul normativ, în ce constă acesta . În fond este vorba de interesul judeţului, ceea ce facem noi este în interesul judeţului, obiectul muncii noastre nu se schimbă dacă s-ar aplica această măsură. Nu ştiu cum va fi relaţia cu ministerul dar cred că nu va fi nici o problemă în această privinţă” a menţionat  Liviu Timar, directorul Direcţiei Agricole pentru Dezvoltare Rurală Mureş .


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Românii vor beneficia de zboruri fără controale de frontieră. Află de când se va implementa procedura

Distribuie Duminică, 31 martie 2024, România va adera, după o perioadă îndelungă de încercări, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.