Home / Interviu / Alex Branea, la hackathon-ul de 48 de ore de la Cannes

Alex Branea, la hackathon-ul de 48 de ore de la Cannes

Distribuie

Alex Branea, liderul echipei .NET de la  Reea, va participa în perioada 26 -29 ianuarie la conferinţa “Midem Tradeshow”, Cannes, (Franţa) la competiţia dedicată dezvoltării de aplicaţii web/mobile.

Reporter: Ce reprezintă conferinţa “Midem Tradeshow”?

Alex Branea: Mindem este un eveniment ce are loc anual în Cannes, Franţa, dedicat în special industriei muzicale dar nu numai. Acest eveniment este compus din mai multe conferinţe, competiţii, sesiuni de networking şi spectacole.

Rep.: Cum s-a ajuns ca REEA să fie prezentă la acest eveniment?

A.B.: Având experienţa pe dezvoltarea de aplicaţii web şi mobile în domeniul muzical, experienţa acumulată în principal datorită implicării directe în dezvoltarea site-ului www.radical.fm am decis să concurăm la una din competiţiile din cadrul evenimentului Midem, Midem Hack Day. Cerinţele pentru această competiţie au constat într-o idee de aplicaţie axată pe domeniul muzical, idee care în final a fost acceptată de către juriu şi astfel am ajuns să fac parte din cei 30 de programatori care au fost selectaţi sa participe la Cannes în cadrul competiţiei Midem Hack Day.

Rep.: Ce reprezintă această competiţie dedicată dezvoltării de aplicaţii web/mobile?

A.B.: Competiţia Midem Hack Day este, practic, un hackathon de 48 de ore, în care cei 30 de dezvoltatori vor încerca să ducă la bun sfârşit o aplicaţie. Toţi cei 30 de dezvoltatori ne vom prezenta înainte de competiţie ideile cu care am participat la preselecţie, urmând ca juriul să aleagă o idee la care vom lucra cu toţii în cadrul hackathon-ului de 48 de ore.

Rep.: Cu ce vei fi prezent în această competiţie?

A.B.: Mă voi prezenta cu ideea pe baza căreia am fost ales: o aplicaţie numită Music Quiz. Music Quiz a luat naştere acum două luni în cadrul unui hackathon organizat de Microsoft la Bucureşti, Wowzapp 2012, unde am participat împreună cu patru  dezvoltatori din echipa mea. Este o aplicaţie în care utilizatorii vor asculta preview-ul de 30 de secunde al unor melodii destul de populare, urmând să ghicească artistul şi melodia.

Rep.: Ce reprezintă pentrui tine prezenţa la acest eveniment de la Cannes ?

A.B.: O ocazie în care să cunosc multă lume, dezvoltatori, programatori, companii şi să duc numele companiei pe care o reprezint, REEA. Totodată, o ocazie în care să aflu şi să învăţ lucruri noi, tendinţe noi în tehnologie, încotro se îndreaptă industria muzicală şi cum este aceasta infuenţată de inovaţiile tehnologice din ultima perioadă. Pe lângă asta, ştiu ca vor fi şi cele 48 de ore de nesomn din cadrul hackathonului, multe energizante şi pizza, dar la final de zi dacă tragi linie totul pare foarte distractiv.

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bianca Suciu, planuri pentru Interact Târgu Mureș „Maris”

Distribuie Bianca Suciu este noul președinte al clubului Interact Târgu Mureș „Maris”, o organizație non-guvernamentală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.