“Eco Olimpiada elevilor” îşi aşteaptă câştigătorul Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

“Eco Olimpiada elevilor” îşi aşteaptă câştigătorul

Elevii clasei a III-a B de la Gimnaziul “George Coşbuc” din Târgu-Mureş sunt parteneri în concursul “Eco Olimpiada elevilor”, care face parte din proiectul de promovare al auxiliarului curricular “Învăţăm să reciclăm ambalaje”. O parte dintre elevii clasei au realizat compuneri pe tema cerută, urmând ca, în decursul acestei săptămâni, să fie desemnată cea mai bună lucrare. Câştigătorul concursului va fi desemnat în luna februarie.

Respectarea naturii şi a mediului, esenţială

“Scopul acestui concurs este acela de a familiariza şi conştientiza copiii cu privire la procesul de colectare selectivă şi reciclare de ambalaje. Ştim că respectarea naturii şi a mediului trebuie să fie un principiu esenţial al vieţii fiecărui om. Acţiunile iresponsabile şi lipsa unei educaţii, în sensul preotejării planetei, au dus în timp la o degradare, deci, trebuie să dezvoltăm un simţ al responsabilităţii faţă de mediul înconjurător. Noi, oamenii, avem nevoie de natură, suntem dependenţi de ea, în schimb, natura nu are nepărată nevoie de oameni şi am dori ca eforturile noastre şi ale copiilor să fie întărite de acţiunile comunităţii care să pună la dispoziţie metodele prin care să ne ajute la colectarea acestor ambalaje”, a declarat Maria Vodă, profesor pentru învăţământul primar în cadrul Gimnaziului “George Coşbuc” din Târgu-Mureş. Pe perioada vacanţei de iarnă, elevii Bogdan, Sorana, Elena, Lorena, Carina şi Andreea au redactat compunerile. “Urmează ca în decusul acestei săptămâni, să selectăm cea mai bună compunere şi să o trimitem la concursul “Eco Olimpiada elevilor”, a adăugat Maria Vodă.

“Protejarea mediului şi pe noi înşine”

Întreaga clasă este într-o colaborare cu Asociaţia “Acropolis” iar elevii au primit un manual de unde au aflat informaţii importante despre importanţa colectării selective a ambalajelor. Scopul proiectului este acela de a-i învăţa pe elevi cu deprinderea reciclării şi înţelegerea, familiarizarea cu acest proces, ceea ce înseamnă “protejarea mediului şi pe noi înşine”. Concluziile de la finalul orei au subliniat faptul că aceste lucruri trebuiesc făcute şi de către adulţi, care ar trebui să îi sprijine pe cei mici în demersul lor. De asemenea, a fost menţionat exemplul Germaniei, unde reciclarea se realizează în recipente speciale iar cel care reciclează este plătit pentru asta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE