Home / Invatamant / “Pinocchio”, unica instituţie particulară acreditată din Sighişoara

“Pinocchio”, unica instituţie particulară acreditată din Sighişoara

Distribuie

Ideea înfiinţării grădiniţei “Pinocchio”, singura instituţie şcolară particulară acreditată din Sighişoara, a pornit din dorinţa de a oferi părinţilor o alternativă la  învăţământul preşcolar de stat. Limba germană este predată intensiv şi se poate vorbi de o multitudine de activităţi dedicate copiilor. Adriana Grabcev, directorul Grădiniţei, ne-a oferit mai multe detalii.

Reporter: De unde ideea înfiinţării unei astfel de grădiniţe?

Adriana Grabcev: Ideea înfiinţării unei grădiniţe particulare a apărut la sfârşitul anilor ‘90’, din dorinţa de a oferi părinţilor  o alternativă la  învăţământul  preşcolar de stat. Suntem o grădiniţă cu predare intensiv limba germană, astfel că, la încheierea celor trei ani de grădiniţă, copiii comunică uşor în această limbă. Avem trei grupe de copii, mică, mijlocie şi mare. Grădiniţa a primit iniţial autorizaţia de încredere, apoi a fost acreditată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Ordinul Ministrului nr. 4754 din 2010 . Astăzi, putem spune cu mândrie că suntem singura instituţie şcolară particulară acreditată din Sighişoara.

Rep.: Ce particularităţi are programul educaţional?

A.G.: Programul nostru educaţional are trei coordonate esenţiale: creativitate, performanţă şi atractivitate şi promovăm învăţarea prin proiecte. Pornind de la planificarea întocmită pe baza programei, temele acestora se stabilesc prin discuţii cu copiii, astfel încât activităţile concrete să fie iniţiate de ei. Acestea implică oameni, obiecte idei, experienţe şi situaţii care îi angajează şi îi motivează. Mizăm pe  creativitate şi îi acordăm un rol major în strategia noastră de  dezvoltare. Procesul instructiv-educativ se desfăşoară în conformitate cu Curriculum–ul Naţional prevăzut de M.E.T.C.S, folosind metode moderne de predare, materiale didactice performanţe şi dotări deosebite. Activităţile sunt variate si atractive, ţinând cont de particularităţile de vârstă şi de ritmul propriu de învăţare al fiecarui copil.

Rep.: Ce activităţi dedicaţi copiilor?

A.G.: Avem activităţi opţionale: dans modern, Karate, instrument muzical, pictură, toate acestea cu profesori de specialitate. În completarea activităţilor curiculare si opţionale, ne preocupăm de stimularea interesului copiilor şi creativitatea acestora şi prin introducerea în programul lor a unor activităţi suplimentare variate, cum ar fi: vizionarea de spectacole de teatru pentru copii, marionete, filme, vizite la diverse obiective, cu aplicare practică a temelor studiate: muzee, grădina zoologică, biblioteci, instituţii şi spaţii de producţie, brutărie, fabrica de brânzeturi, tipografie, librărie, Primărie. Aş mai aminti organizarea de serbări tematice, petreceri aniversare, seri de carnaval, de lectură, socializare cu părinţii în grădiniţă sau în afara ei, ecursiile şi drumeţiile, simpozioanele pe teme privind educaţia şi sănătatea copiilor la care sunt invitaţi specialişti în aceste domenii. În fiecare an, în colaborare cu părinţii, organizăm ”Târgul copiilor Grădiniţei Pinocchio”, eveniment anual care îi face să îmbine activităţi specifice vârstei cu unele din apanajul celor mari, pentru a-i pregăti pentru provocările vieţii.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.