Investiții în pregătire la Iernut Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 79 Vizualizări

Investiții în pregătire la Iernut

Provocarea anului 2013 la nivelul oraşului Iernut o reprezintă continuarea investiţiilor începute şi găsirea unui echilibru în ce priveşte un buget care să permită continuarea proiectelor la nivelul oraşului. Despre investiţiile din acest an de la nivelul Iernutului ne-a vorbit primarul oraşului, Ioan Nicoară.

Reporter: Cum vedeţi bugetul pe acest an la nivelul oraşului Iernut?

Ioan Nicoară: Am încheiat un an 2012 destul de bun pentru Iernut, am avut câteva investiţii notabile, asfaltări de străzi, parcări şi altele, şi sperăm ca în acest an să ne menţinem ritmul, deşi ne aşteptăm la un an greu, pentru că nu vor fi bani la buget, cine ştie cum vom fi ajutaţi de forurile superioare de la Bucureşti. Ne bazăm în continuare pe bugetul propriu, am realizat o investiţie mare, depozitul retailerului Liedl, care ne va ajuta enorm la buget din punct de vedere financiar în ce priveşte taxele şi impozitele. O să drămuim în continuare bugetul, vom strânge cureaua la fel ca şi până acum, suntem obişnuiţi, şi intenţionăm să continuăm investiţiile pe care le-am început, chiar dacă nu la nivelul de anul trecut.

Rep.: Au fost mărite taxele şi impozitele locale în acest an la nivelul Iernutului?

I.N.: Am analizat acest subiect într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local şi am luat în considerare Hotărărea de Guvern 1309 şi am mărit taxele, nu la nivelul care se spune în hotărâre, deoarece noi am mai urcat taxele în urmă cu doi ani, şi acum le-am majorat cu de 8,6%. Pentru cei care vor plăti până la sfârşitul lunii martie, nu va fi o povară foarte mare pentru că vor avea o reducere de 10 la sută.

Rep.: Cum credeţi că va percepe populaţia acestă mărire a taxelor locale?

I.N.: Populaţia e obişnuită, ştie prin ce greutăţi am trecut, în continuare vor fi greutăţi, dar cred că acordându-ne încrederea la alegerile din vara trecută, se bazează pe noi şi noi la rândul nostru ne bazăm pe dânşii. Suntem o echipă bună şi sperăm să facem faţă provocărilor care vor veni.

Rep.: Cât contează ca colectarea banilor la buget să se facă în bune condiţii?

I.N.: Noi avem un procent destul de bun la încasarea taxelor şi impozitelor locale, l-am avut şi până acum, dar din păcate am avut multe arierate în primi ani de mandat, în perioada 2008-2012, şi acum suntem într-o situaţie ceva mai bună, pentru că nu avem datorii şi vom proiecta de asemenea natură bugetul încât să satisfacem cât mai mult doleanţele ceteţenilor.

Rep.: Care sunt proiectele?

I.N.: Sunt o serie de investiţii pe care le-am demarat în măsura în care am avut bani la dispoziţie, în sensul realizării studiilor de fezabilitate pentru podul de la Lechinţa. Avem, de asemenea, studiul de fezabilitate pentru asfaltarea drumului de la Sălcud, şi vom continua cu investiţile majore pe care le-am început anul trecut, chiar dacă într-o fază pregătitoare, nefiind în posesia unor sume foarte mari care să ne perimită continuarea investiţiilor în acest an. Să sperăm că vom fi ajutaţi de Guvern, de Parlament, cu sume suplimentare. Sunt o serie de investiţii începute care sunt prioritare, apă şi canal în localităţile pe care le avem, grădiniţa cu opt grupe, o serie de investiţii care stagnează, unele chiar şi de peste cinci ani.

Rep.: Sunteţi optimist că veţi trece cu bine peste acest an?

I.N.: Suntem, cu siguranţă vom trece cu bine peste provocarea unui nou an, a unui nou guvern. Suntem circumspecţi în ce priveşte fondurile venite din exterior. Vom încerca în continuare să atragem câţi mai mulţi investitori pentru că acesta va fi viitorul, pentru locuri de muncă şi fonduri la bugetul local.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE