Lecţie despre siguranţă la Gimnaziul „Cuza” Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Lecţie despre siguranţă la Gimnaziul „Cuza”

Elevii clasei a VII-a C din cadrul Gimnaziului „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureş au avut parte miercuri, 16 ianuarie, de o lecţie inedită despre siguranţă. Profesor timp de o oră fiindu-le subcomisar de poliţie Gabriela Stoica, coordonatorul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

„Trebuie să discutăm foarte mult cu copii” 

Gabriela Stoica le-a reamintit elevilor regulile pe care trebuie să le respecte pentru a fi în siguranţă, despre cum trebuie să se  ferească în cazul apariţiei unui pericol,completate cu sfaturi pentru elevi. Astfel ca aceştia să nu cadă victimă violenţei sau acţiunilor de furt. „A fost o activitate pe care o întâlnim foarte des, însă, reluându-se cursurile şcolare, am găsit de cuviinţă să reamintim elevilor ce trebuie să facă atunci când sunt în pericol, ce trtebuie să facă atunci când văd pe cineva care este în pericol şi cum să se ferească de situaţiile riscante care ne înconjoară în viaţa de zi cu zi. Problema cu care se confruntă, nu doar şcoala, ci întreaga societate românească este cea a agresivităţii, care nu este neapărat fizică. Trebuie să discutăm foarte mult cu copii despre punctul de plecare al acestei maladii şi care sunt mijloacele prin care ei pot să se descurce, cu reacţiile lor şi cu reacţiile celor din jur. În rest infracţiunile de furt, chiar dacă vorbim de furturi mărunte, ele sunt cele care pot să afecteze copii, tinerii”, a declarat subcomisar de poliţie Gabriela Stoica.

Rolul familiei, esențial

„Aşa cum şi copii conştientizează, familia are un rol foarte important, părinţii de multe ori nu-şi dau seama, o situaţie tensionată în familie, certurile dintre părinţi pot afecta atât de mult copii, care pot să secomporte în diferite moduri, să se izoleze, să devină timizi, retraşi, sau dimpotrivă pot să refuleze la şcoală şi să fie la rândul lor agresivi”, a precizat Gabriela Stoica.

„Suntem conştienţi de aceste pericole”

Elevii au contribuit la ora despre siguranţă punând întrebări reprezentantului poliţiei, la final fiind mai informaţi despre pericolele care îi pot afecta, dar mai ales asupra prevenirii acestora. „Pericolele care ne pândesc în şcoală sunt furturile, bătăile şi trebuie să avem grijă să nu ni se întâmple ceva. Suntem conştienţi de aceste pericole şi astăzi ni s-a explicat cum să ne ferim de aceste lucruri, plus că am venit şi noi cu anumite idei, dar nu la nivelul la care ni s-a explicat. Am înţeles faptul că dacă vedem o bătaie de stradă trebuie să anunţăm poliţia, să nu ne implicăm în scandal, lucru care ne-ar putea crea probleme”, a precizat Sergiu Biriş, elev clasa VII-a C, Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE