Mircea Sandu renunţă, Dumitru Mihalache candidează la şefia FRF Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

Mircea Sandu renunţă, Dumitru Mihalache candidează la şefia FRF

Anul viitor vor avea loc alegeri la Federaţia Română de Fotbal. Mircea Sandu a anunţat deja că va renunţa la şefie. Principalii candidaţi erau anunţaţi Gică Popescu, Gheorghe Hagi si Ionuţ Lupescu. Nume arhicunoscute în fotbalul românesc. Acestora li s-a adăugat recent numele lui  Dumitru Mihalache, în vârstă de 61 de ani. Acesta a fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby între 1998 şi 2001, după care a lucrat la FRF, ca director de programe. Acesta a explicat deja restructurarea primelor trei ligi din România în următorii ani.
Liga I, doar 14 echipe din 2015!
Într-o şedinţă recentă la sediul Federaţiei, Mircea Sandu şi Dumitru Mihalache au prezentat modul în care ar urma să fie restructurate primele trei ligi din România. Propunerea Naşului pentru LPF este pentru o primă divizie cu 14 echipe şi sistem play off din 2015/2016. La finalul actualului sezon vor retrograda din Liga 2 locurile 12 şi 13, iar din Liga III poziţiile 11-13 şi patru echipe situate pe locurile 10. Campionatele următoare, a căror structură va fi dezbătută în Comitetul Executiv din 23 ianuarie, ar urma să arate astfel: 2013-14-două serii a 14 formaţii în Liga 2 şi patru serii a 18 echipe în eşalonul trei.

Schimbări de la zi la zi

Cea mai radicală schimbare va avea loc din vara lui 2014, atunci când în Liga II ar urma să rămână doar 20 de echipe. Variantele vehiculate pentru sezonul 2014-2015 sunt o serie de 20 sau două de zece, în ultimul caz urmând a se disputa câte patru meciuri cu fiecare echipă, în loc de două. Pentru Liga a III-a rămâne varianta cu patru serii de 18 echipe. „Refuz să girez distrugerea fotbalului românesc. Fără restructurare, ne păcălim singuri”, afirma Mircea Sandu. Toate acestea se decid în pripă, campionatele încep, seriile pierd pe parcurs echipe şi totul se desfăşoară într-un haos care justifică rezultatele şi valoarea campionatelor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE