Home / BC Mures / Singurul dublu învingător în duelul BC Timişoara-BC Mureş

Singurul dublu învingător în duelul BC Timişoara-BC Mureş

Distribuie

Dan Păltinişanu: „Mai am ceva de spus în baschet!”

Noul pivot al echipei masculine de baschet BC Mureş Târgu-Mureş, Dan Păltinişanu, nu are nevoie de prezentare. Timişoreanul, fiul care poartă mai departe numele unuia care reprezintă cu cinste oraşul de pe Bega, nume purtat şi de stadionului din localitate este la rândul său un adevărat nume de referinţă pentru echipa de baschet. Chiar dacă a trecut pe la Dinamo, CSU Sibiu şi Gaz Metan Mediaş, „Pălti” a evoluat în special pentru echipa din oraşul natal. La final de carieră a ales să se transfere la BC Mureş. Motivele şi felul în care s-a acomodat le aflăm tocmai de la Dan.

Reporter: Repetăm o întrebare pusă deja: ce te-a determinat să alegi Târgu-Mureşul?

Dan Păltinişanu: Principalul motiv este acela că-mi doream să joc, iar la Timişoara evoluam puţine minute. Cum am mai spus şi la prima întâlnire cu presa, am fost ferit de accidentări şi nu-mi doresc să-mi petrec ultimii ani ai carierei ca jucător pe bancă. La 33 de ani consider că mai am un cuvânt de spus în baschet.

Rep.: După două etape jucate aici, ţi se pare inspirată alegerea?

D.P.: Din câte am constatat până acum, cred că alegerea a fost una fericită. Echipa este unită, am fost foarte bine primit, cum constat că se petrece aici cu fiecare jucător. Antrenorul este şi el unul cu care se poate comunica. În concluzie, atmosfera este total diferită faţă de ce am avut la Timişoara.

Rep.: Ai debutat la BC Mureş tocmai împotriva lor, cu un joc bun.

D.P.: Da, a fost o coincidenţă, totodată un sentiment oarecum ciudat. Am jucat în ambele meciuri, am câştigat de fiecare dată şi mă bucur că le-am întors palma primită în tur. Dacă am jucat bine, asta încerc să fac oriunde joc, dar alţii trebuie să aprecieze. Pentru mine, important este că am jucat şi mi-am putut ajuta echipa.

Rep.: Mai puţin reuşită evoluţia cu Ploieştiul.

D.P.: Este adevărat, n-am reuşit un meci prea bun, important este că am câştigat, lucru care se datorează întregii echipe. Nu poţi să joci foarte bine fiecare meci. M-am străduit şi poate din dorinţa de a face mult nu mi-a ieşit. Noul coleg, Barro, deşi se află în perioada de acomodare, a reuşit un joc bun. Din fericire pentru el şi toţi cei nou sosiţi, aici fiecare se poate bucura de înţelegere şi acomodarea este mai uşoară.

Rep.: Cum apreciezi contactul cu publicul, la prima apariţie în tricoul BC Mureş?

D.P.: Este un public deosebit. Poate că, aşa cum am spus, tocmai pentru faptul că mi-am dorit foarte mult să joc bine, n-am avut un meci prea reuşit, dar suporterii ţin cont de ceea ce văd, cum te dăruieşti în teren şi de rezultat.

Rep.: Ce viitor întrevezi echipei?

D.P.: Suntem pe locul doi, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Să facem din asta o sărbătoare ar fi o mare greşeală. Dacă vom avea la sfârşit locul doi, atunci putem considera o realizare, dar drumul e lung.

 

De asemenea, verificati

Bernadette Szocs, în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Distribuie Mureșeanca Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu ies învinși din semifinala KO2, dar lupta pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.